woensdag 17 augustus 2022
31 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
2.5
(2)

Stichting Crematorium Uitkijk biedt oplossing voor Covid-19 lijken

lees ook ...

Vliegertijd vergroot kans op elektriciteitsstoringen

De grote droge tijd en vakantie staan voor de deur. Dit is dan ook de tijd dat de jeugd in groten getale in verschillende buurten vliegers zullen oplaten. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) merkt...

Ruim 45 lijken liggen opgebaard in koelcontainers op het terrein van het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Deze lijken zijn vanwege de hoge kosten die gepaard gaan met de uitvaart, nog niet opgehaald door de familie. Stichting Crematorium Uitkijk heeft het Ziekenhuis een voorstel gedaan om voor SRD.750,- een lijk te cremeren. De Stichting is zelf bereid om SRD.500,- per lijk te doneren om de crematie mogelijk te maken.

Hiermee wil de stichting een helpende hand bieden aan familieleden. Robby Gadjradj de ondervoorzitter van de stichting begrijpt, dat niet elke familie het bedrag van SRD. 10.000,- heeft om een geliefde te cremeren of te begraven.

Een groot deel van de kosten gaat naar de uitvaartbedrijven. Indien een lijk rechtstreeks naar het crematorium wordt vervoerd zullen de kosten aanzienlijk minder worden. Bij het crematorium is SRD.500,- voor de stichting en SRD.250,- gaat naar de beheerder voor werkzaamheden, die hij verricht  ten behoeve van de crematie. De familie moet wel zorgen voor hout. Indien nodig, wil de stichting een donatie schenken van SRD.500,- waardoor de kosten maar SRD.250,- zullen bedragen per persoon.

Volgens Gadjradj kunnen de containers gewoon rechtstreeks vervoerd worden naar het oord. De familieleden mogen erbij zijn. Wel mogen er geen grote groepen personen op het oord zijn vanwege de COVID-19-maatregelen. Vier lijken kunnen per keer  gecremeerd worden. De directie van het Wanica Ziekenhuis heeft nog niet gereageerd op de aanbieding van de stichting Crematorium Uitkijk.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameStichting Crematorium Uitkijk biedt oplossing voor Covid-19 lijken