donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
5
(1)

Crematieoord Uitkijk krijgt stromend water

lees ook ...

Parmessar ontkent benadering PL Bronto Somohardjo voor samen...

Parlementslid Rabin Parmessar, en fractieleider van de NDP ontkent ooit over samenwerking te hebben gesproken met Bronto Somohardjo.  Zijn partij stelt altijd een commissie/delegatie samen naar zijn z...

Het Crematieoord Uitkijk zal van stromend water worden voorzien. Hiervoor is maandag het startsein gegeven aan de Shabier Isaakweg, in het ressort Jarikaba. Van de 3 kilometer lange weg is slechts de eerste 300 meters voorzien van waterleiding door middel van 2 duim buizen. De Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM) zal nu de hele weg voorzien van 4 duim waterleidingbuizen.

SWM-directeur Marlon Oosterling gaf in zijn toespraak aan, dat de bedoeling is om deze werkzaamheden binnen twee dagen af te ronden. De districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, gaf aan dit initiatief van de regering zeer te waarderen is vanwege het feit dat op het crematieoord nu dagelijks crematies plaatsvinden.

Voor de hygiëne is erg belangrijk dat de bezoekers na het afscheid gebruik kunnen maken van schoon water om handen te wassen. Momenteel is schoon water vanwege de coronapandemie ook erg belangrijk ter handhaving van de MoHaNa-regels, namelijk zo veel als mogelijk de handen blijven wassen.

Verder zei de burgermoeder dat de aanleg van de waterleiding naar het crematieoord, ook gaat helpen bij de ontwikkeling van dit gebied. Heel wat landbouwpercelen langs de weg naar het crematieoord en daarna zijn verlaten, omdat de basisvoorzieningen zoals water en elektriciteit ontbreken.

De dc maakte van de gelegenheid gebruik om aan de regering te vragen het elektriciteitsnet door te trekken naar het crematieoord. Na de toespraken werd symbolisch een waterleidingbuis aangelegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCrematieoord Uitkijk krijgt stromend water