dinsdag 28 mei 2024
25 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
5
(1)

Creativiteit moet SRS weer plaatsen in de rij der toonaangevende stations

lees ook ...

Nationaal Leger houdt opendag

Het ministerie van Defensie heeft een open dag georganiseerd om de gemeenschap een kijkje achter de schermen te geven van de werkzaamheden van het Nationaal Leger (NL). Jon...

Earnie Eenig is ruim vijftien maanden directeur van de Stichting Radio-omroepSuriname(SRS). Eenig zegt geen politieke kleur te hebben. Wel was de politieke invloed bij de zender zo groot, dat het commerciële in moest boeten. Dit heeft gezorgd voor schulden waarmee Eenig te kampen kreeg. Met veel creativiteit  is het nu gelukt om een balans te vinden tussen betalen en schulden financieren.

“We hebben veel problemen moeten oplossen zoals hoge telefoonrekeningen, belastingen die niet waren afgedragen en een betalingsachterstand bij de Telecommunicatie Autoriteit Suriname (TAS). Deze obstakels hebben ons er niet van weerhouden plannen te maken om de SRS weer te brengen naar de toonaangevende positie van weleer”, deelt Eenig mee.

Door deze inzet kunnen ook de plannen voor de toekomst gefinancierd worden. De zendstations te Henar in Nickerie, Moengo in Marowijne, Coronie en Brownsberg in Brokopondo hebben een groot onderhoudsbeurt gekregen, waardoor het station nu reikwijdte heeft om te concurreren.

“Toen ik hier begon hoorde je geluiden als ‘al die tijd a man na VHP’er’. Ik besef dat dichtbij de verkiezingen de politiek wat dichterbij zal komen, maar zo lang wij deze vrije manier hebben van media maken, dan stemt dat me goed.”

Eenig is ingenomen met het team. Hij is van mening dat er goede resultaten kunnen worden gehaald op een gezonde werkvloer door juist te communiceren en elkaar respectvol te behandelen.

Twee oud-SRS‘ers zijn erbij gehaald, namelijk Latoya Boëtius en Clifton Braam om het team te versterken. Ook Cyrano ‘The Morningman’ en Zulile Blinker zijn nu teamleden.

De grote wens van Eenig is dat de lopende schulden betaald zijn tegen de tijd dat hij mogelijk zou moeten afzwaaien. “Ik hoop dat de nieuwe directeur een gezond bedrijf kan overnemen, dat we een geldige vergunning hebben en dat de SRS weer één van de toonaangevende stations wordt.”

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCreativiteit moet SRS weer plaatsen in de rij der toonaangevende stations