dinsdag 27 februari 2024
26 C
Paramaribo
3.7 C
Amsterdam
0
(0)

‘Denki fos’ Ie Doe’ gepresenteerd aan president Santokhi

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

De Stichting Creative Kids Suriname heeft het leerprogramma ‘Denki fos’ Ie Doe’ voorgesteld tijdens een bespreking met president Chandrikapersad Santokhi in het kader van de Nationale Dialoog. De voorzitter van de stichting, Latoya Baarh, heeft tijdens het overleg benadrukt dat het programma kan bijdragen aan het voorkomen van gewelddadige handelingen onder jongeren.

De organisatie is bereid om samen met de regering te werken aan de opvoeding en scholing van kinderen en hoopt het programma uit te voeren in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur en het ministerie van Justitie en Politie. Het doel is om kinderen bewust te maken van de gevolgen van ondoordacht handelen, om zo te voorkomen dat gebeurtenissen zoals de plunderingen en vernielingen van 17 februari 2023 zich herhalen.

Stichting Creative Kids Suriname wil een onderzoek uitvoeren om te komen tot een programma om basis life skills te ontwikkelen bij kinderen tussen 12-18 jaar. De stichting heeft voorgesteld om in dit kader een pilotproject te starten op 10 scholen en educatieve filmpjes te produceren en publiceren om kinderen bewust te maken van de keuzes die zij moeten maken.

President Santokhi heeft zijn waardering uitgesproken voor het werk dat de organisatie doet om jongeren te stimuleren in hun groei en talentontwikkeling op een creatieve manier. Het staatshoofd heeft aangegeven de stichting in contact te zullen brengen met relevante overheidsinstanties en zal ook de mogelijkheid onderzoeken om projecten van de stichting te ondersteunen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSuriname‘Denki fos’ Ie Doe’ gepresenteerd aan president Santokhi