woensdag 17 augustus 2022
27.6 C
Paramaribo
19.2 C
Amsterdam
4.5
(2)

Craftmarket Waterkant weer open

lees ook ...

107 strafbare feiten militairen – Santokhi en Vorswijk...

- Dit jaar al 107 strafbare feiten door militairen - Bouva: wil duidelijkheid over verdwenen 60 miljoen SRD - President Santokhi en Minister Dinotha Vorswijk vechten het grondbeleid in de media ui...

Pamela Karwofodi en Angelo Williams zijn blij met de heropening van de Craftmarket Waterkant, die in april moest sluiten in verband met de pandemie.  Vanaf vorige week was de Craftmarket weer open. Karwafodi is drie jaar standhouder en verkoopt zowel  inheemse artikelen, als peprewatra en kasiri

“Ik ben trots erop dat wij onze cultuur mogen en kunnen behouden. Al ons spaargeld was op een gegeven moment op, maar doordat wij vaste klanten hadden, konden wij ons hoofd boven water houden, ondanks de Craftmarket was gesloten.”

Men is de standhouders tijdens de sluiting tegemoet gekomen, door hen vrij te stellen van de huur.  Williams overnacht ter plekke. “Dat moet wel, want elke keer benzine verbranden gaat te veel kosten”. Hij komt uit Powakka.

Het doet hem goed dat hij mensen in de dorpen ziet, die prioriteit geven om de inheemse cultuur. Door zijn werk levert hij een bijdrage aan behoud van deze cultuur. Hij informeert de klanten, door hen  in te lichten over de betekenis van artikelen die hij verkoopt.

Maandag 9 augustus is de Dag der inheemsen. Er is een total lockdown op alle nationale feestdagen, om samenscholing te voorkomen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCraftmarket Waterkant weer open