zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Covidsteun voor getroffen bedrijven, geen woord over Bonus

lees ook ...

Kust Coronie wordt aangepakt met bamboe constructie en mangr...

Professor doctor Sieuwnath Naipal gaf op 29 november voor de kust te Weg naar Zee aan, dat de relatief goedkope en eenvoudige bamboeconstructies in combinatie met de mangrove aanplant, zeer effectief ...

De regering van Suriname heeft een schrijven uit doen gaan waarin staat dat alle personen en bedrijven die door de COVID-19-pandemie getroffen zijn en zich online hadden geregistreerd en geselecteerd zijn om in aanmerking te komen voor financiële ondersteuning, gerust mogen zijn. 

Degenen die geselecteerd zijn en over een geldige bankrekening beschikken, kunnen in de eerste week van maart over de uitkering beschikken. Personen of bedrijven die geen bankrekening hebben en van wie er nog stukken verwacht worden ter indiening bij de banken, zullen de uitkering over de maand februari direct na het verkrijgen van de bankrekening ontvangen. Er wordt daarbij ook een dringend beroep gedaan op degenen die nog stukken bij de Belastingdienst Suriname moeten indienen ter opening van een bankrekening, om dat zo spoedig mogelijk te doen.

De regering is bezorgd om deze mensen, maar de kleine geregistreerde particulieren die naast de landsdienaren ook een bonus was beloofd, waar niemand trouwens naar had gevraagd, daarover zwijgt men in alle talen. Zelfs na herhaaldelijk gevraagd te zijn via de juiste kanalen hoe ver het daarmee staat, is er een beleefd antwoord van de secretaresse dat het nu toe nog niet zo ver is. Minister Achaibersing van Financiën dient in het openbaar te zeggen dat het nog niet zo ver is met de bonus of dat het niet meer door gaat. Met zwijgen in alle talen wekt  hij absoluut geen vertrouwen op.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovidsteun voor getroffen bedrijven, geen woord over Bonus