vrijdag 22 januari 2021
24.4 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
4.5
(2)

Covidsteun niet van de baan zegt President Santokhi

lees ook ...

Politie verscherpt controle bij nachtclubs

Nachtclubeigenaren die de Covid-19-regels als hun laars lappen zullen voor de consequenties moeten instaan. De politie zal gedurende de lockdownperiode de controle bij de nachtclubs verscherpen. He...

De steun aan personen en bedrijven in verband met de effecten van covid-19 is niet van de baan. Dit zegt President Chandrikapersad Santokhi. Bij het aantreden van deze regering is gesteld dat het vorige covid fonds geëvalueerd zou worden. Een deel van de evaluatie is gestuurd naar de Centrale Lands Accountant Dienst (CLAD) voor nader onderzoek. Waar er nog onduidelijkheden zijn, wordt de informatie nog verder uitgezocht.

De President zei gisteren 11 januari in De Nationale Assemblee, dat het parlement de regering de mogelijkheid heeft geboden om wederom financielële steun te bieden aan de samenleving. Omdat het om monetaire financiering gaat is de regering voorzichtig met de uitgave van het geld. Na overleg binnen de regering is besloten, dat bedrijven steun ontvangen via de belastingstructuur. Kleine ondernemers en personen kunnen zich aanmelden bij het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken voor de registratie. Daar is een bedrag afgesproken waarvoor men in aanmerking kan komen als steun. Voor individuen is er een registratiesysteem bij het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Het beleid is daar om degenen die getroffen zijn tegemoet te komen met covid-19 steun op basis van een goed beoordelingsysteem.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

-- Advertentie / TGX - 167802 --

meer Suriname

Akiemboto blijft toch nog assembleelid

Sergio Akiemboto, fractie...

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

B. Chotelall houdt verkoopdag

Invoering BTW januari 2022

Belastingwetten aangenomen in DNA

Suriname registreert 126ste coronadode

Waterkant krijgt nieuw aanzicht

Home Suriname Covidsteun niet van de baan zegt President Santokhi