maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Covidmaatregelen (11-23 februari) versoepeld in Suriname

lees ook ...

VOJ-scholen Boven-Suriname dreigen te sluiten

De zes VOJ- scholen in Nieuw-Aurora, Guyaba, Gran Tatai, Dan, Godo en Ligorio in Boven-Suriname in het district Sipaliwini hangt sluiting boven het hoofd. Twee jaar lang heeft het ministerie van Onder...

De Covidmaatregelen die zijn doorgegeven op woensdag 10 februari door de minister van Volksgezondheid gelden vanaf donderdag 11 februari tot en met dinsdag 23 februari 2021. De algemene maatregelen blijven van kracht:het dragen van een monden neusbedekking(boven 12 jaar), het houden van de anderhalve meter fysieke afstand en het geregeld wassen van de handen met water en zeep of het gebruik van een handsanitizer. Het advies aan de samenleving is zo veel mogelijk thuis te blijven en alleen voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan. De bijkomende maatregelen voor voornoemde periode zijn:

Het uitgaansverbod is vanaf donderdag 11 februari  tot en met dinsdag 23 februari 2021 ingesteld van maandag tot en met donderdag van negen uur in de avond tot vijf uur in de ochtend en vrijdag, zaterdag en zondag is het uitgaansverbod van zeven uur in de avond tot vijf uur in de ochtend.

Samenscholing voor groepen groter dan tien personen is verboden. Feesten zijn nog steeds verboden en er zal geen dispensatie voor verleend worden

Rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn in zoverre toegestaan indien er niet meer dan dertig personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn met inachtneming van de covid-19 maatregelen

Alle non-contactsporten met inbegrip van alle individuele sportactiviteiten zijn toegestaan onder strikte naleving van protocollen. Contactsporten zijn niet toegestaan.

Personenvervoer door middel van het Openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol Openbaar vervoer.

Publiek toegankelijke lokaliteiten of ruimten zijn gesloten voor het publiek:restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten met uitzondering van afhaal tot acht uur en levering tot tien uur ’s avonds. Gesloten blijven nog steeds:nachtclubs, dancings en discotheken, indoordinings, bordelen en bars

De navolgende sectoren zijn open voor het publiek:kappers, barbershops, schoonheidssalons, sportscholen, yoga en dansscholen, aerobics, sumba en andere fitnesscentra. Verder zijn opengesteld recreatieoorden,casino’s, de gok en vermakelijkheidsgelegenheden onder strikte naleving van de protocollen.

Met betrekking tot de grenzen is er een document gepubliceerd vanuit de ministeries van Volksgezondheid, TCT en Buitenlandse Zaken waarin de maatregelen voor de verschillende destinaties zijn opgenomen die nog steeds geldig zijn. De binnenlandse vluchten zijn alleen toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Van de overheidskantoren zullen alleen de essentiële diensten open zijn met een minimale bezetting.

Het toezicht op de mondkapjesplicht op de werkvloer wordt opgevoerd doordat er mensen zullen worden aangewezen die hierop moeten letten en optreden.

Het is verboden om alcohol te gebruiken in het openbaar

Supermarkteigenaren moeten er op letten maar één persoon per gezin in de winkel toe te laten.

Met betrekking tot het onderwijs is besloten dat GLO scholen op 15 februari weer opstarten onder strikte naleving van de covidprotocollen voor het onderwijsproces. Afhankelijk van de trend, zal het vervolgonderwijs over 1 of 2 weken ook opstarten.

De markten mogen open onder naleving van de geldende protocollen en toezicht van de marktmeesters en milieu en arbeidsinspectie.

De winkels moeten minstens één uur voor de avondklok hun deuren sluiten voor het publiek.

De volgende week zullen de sectoren die nu nog gesloten zijn aan een evaluatie onderworpen worden en een verdere daling van de besmettingen zal ruimte bieden voor heropening van een aantal sectoren zoals terrassen.

De minister zegt dat de overheid met deze maatregelen laat zien tevreden te zijn met de neerwaartse trend van de covidbesmettingen en dat de individuele en groeps verantwoordelijkheid bij de samenleving ligt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovidmaatregelen (11-23 februari) versoepeld in Suriname