dinsdag 6 december 2022
26.1 C
Paramaribo
5.1 C
Amsterdam
0
(0)

Covidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021

lees ook ...

Compositie Rudi en Eunice Fernand winnaar Suripop

De 21e editie van Suripop is gewonnen door Rudi en Eunice Fernand. Hun compositie, Dya Mi De, is vertolkt door Naomi Sastra. Daarnaast heeft zij ook de prijs voor Beste Performer gewonnen. De tweede b...

De covid-19-maatregelen die zullen  gelden van 17 tot en met 23 januari zijn een continuering van die van de  vorige week. De algemene maatregelen blijven van kracht, namelijk, het dragen een mond- en neusbedekking. (Dit geldt niet voor kinderen tot de leeftijd van 12 jaar), het in acht nemen van de 1,5 meter fysieke afstand, het regelmatig reinigen van de handen met zeep en water of handsanitizer.

Het wordt de burger door het het ministerie va Volksgezondheid zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

De maatregelen:

Het Uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het Uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden waarvoor er nog steeds geen dispensatie zal worden verleend.

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de COVID-19-maatregelen.

Alle sportactiviteiten met inbegrip van contactsporten zijn verboden, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

In de periode van 17 januari 2021 tot en met 23 januari 2021 zijn de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten gesloten: Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten – met uitzondering van afhaal tot 07 uur pm of bezorging tot 10 uur pm, nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke, bordelen, bars, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of –gelegenheden, contactberoepen waaronder kappers, kapsalons en barbershops. Met uitzondering van medische beroepen.

De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is en uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande passagiers en voor medische noodgevallen.

Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

Alle overheidskantoren en scholen zullen in de periode van 16 januari 2021 tot en met 23 januari 2021 worden gesloten. Dit besluit zal tussentijds worden geëvalueerd. De essentiële diensten bij de overheid blijven onder aangepaste condities open.

Het ministerie bezoekt de bevolking om reeds bij beginnende symptomen passend bij COVID-19, zich zo snel mogelijk te gaan testen en zich te isoleren van collega’s en familie totdat de testuitslag bekend is.

De regering roept elke Surinamer op om de algemene ‘MoHanA’-maatregelen continu in acht te nemen. Dit ter voorkoming van covid besmetting.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovidmaatregelen 17 tot en met 23 januari 2021