maandag 27 maart 2023
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Voorlichting over Covid-19 komt goed aan in Boven Suriname

lees ook ...

President can only explain rising exchange rates on Tuesday

The Surinamese government will not provide an explanation to the National Assembly until Tuesday regarding the dramatic rise in currency exchange rates in Suriname. Marinus Bee, the chairman of the as...

Het zuiden van Suriname heeft de afgelopen dagen te maken gehad met meer Covid-positieve gevallen. Dit is veelal te merken in de inheemse dorpen Peleletepoe en Apetina, zei Maureen Van Dijk-Wijngaarde, onderdirecteur Medische Zaken van de Medische Zending (MZ), donderdagavond op een persconferentie. Van de besmette personen is tot nu toe geen melding gedaan dat zij in het ziekenhuis opgenomen moeten worden. Hun situatie is namelijk niet zorgwekkend.

MZ is de afgelopen week richting Zuid-Suriname geweest voor voorlichting over en vaccinaties tegen het Covid-19-virus. Dit besmettelijke en zelfs dodelijke virus heeft de wereld nog steeds in haar greep. De dagelijkse cijfers in Suriname liegen er niet om, zei Van Dijk-Wijngaarde. Tijdens de Covid-19-persconferentie onderstreepte zij hoe zorgwekkend de situatie in Suriname is. “Er kan veel gebeuren in een week tijd”, zei ze.

Het dorp Kawemhakan is ook bezocht voor malaria awareness sessies, waarbij Covid-19 is meegenomen in het programma. Volgens haar is gebleken dat de mensen in de dorpen steeds meer informatie krijgen. “Er was zelfs een pastor die de Wajana-taal heel goed spreekt. Hij heeft geprobeerd om de dorpsbewoners over te halen of uit te leggen wat de voordelen zijn van het vaccin”, zei een tevreden Van Dijk-Wijngaarde.

De eerste vaccinaties in het dorp Laduani zijn ook een feit. De inzet van de mensen om het dorp, dat grenst aan de Surinamerivier in het district Sipaliwini, te bereiken is prijzenswaardig. “Zij hebben zich niet alleen massaal geregistreerd, maar huurden zelfs een boot in om het dorp te bereiken om zich te laten inenten tegen Covid-19.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameVoorlichting over Covid-19 komt goed aan in Boven Suriname