vrijdag 9 december 2022
28.9 C
Paramaribo
1.9 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-vaccinatiecampagne te Sophia’s Lust

lees ook ...

70 social workers attend a training session JusPol

At the Ministry of Justice and Police (JusPol), a training session was given for more than 70 social workers to improve their capabilities. In a dialogue with Minister Kenneth Amoksi of Justice & ...

Op Sophia’s Lust wordt er op 4 november een Covid-vaccinatiecampagne gehouden in het buurtcentrum. Deze buurt is de eerste die wordt aangedaan in het kader van de Covid-19-Outreach. Naast informatie over Covid-19 kunnen buurtbewoners zich ook laten vaccineren, zegt de coördinator van het Nationaal Coördinatie Team (NCT), Javier Asin.

Volgens hem is er een toename waar te nemen van de vaccinatiebereidheid. Er is een drukte waar te nemen bij de vaccinatiepunten, maar dit is nog niet voldoende. “De strategie is nu om de vaccinatie en met name de informatie naar de mensen toe te brengen en niet meer passief in centra en poliklinieken te wachten totdat mensen zich komen vaccineren.”

Asin zegt dat die fase een beetje voorbij is. Volgens hem gaat het nu om de zogenaamde weifelaars, twijfelaars en weigeraars. Hij is hoopvol gestemd. Het blijkt namelijk dat mensen in de verschillende buurten zich echt niet passief opstellen. “Het blijkt dat er heel wat buurtorganisaties actief zijn en heel veel mensen in de buurten mobiliseren. Deze buurtorganisaties hebben ons actief gevraagd,” vertelt de coördinator.

Hij toont zich ingenomen “dat in deze tijden van crisis Surinamers van allerlei pluimage samen opstaan om echt te gaan richting het nieuwe normaal. Ik denk dat we echt de countdown hebben ingezet naar het nieuwe normaal.”

In het kader van de Outreach is vrijdag de eerste school bezocht, namelijk de Anton Residaschool aan de Commissaris Weythingweg. Het team en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur trekken samen op om te inventariseren hoeveel belangstelling er aan informatie en vaccinatie bestaat op de scholen. Samen met leerlingen en ouders wordt dan besloten welk moment geschikt is voor informatie en vaccinatie.

Voor wat betreft Sophia’s Lust zullen op 4 november de vaccins Pfizer, Sinopharm en AstraZeneca aangeboden worden, terwijl ook de mogelijkheid voor Moderna wordt bekeken. Moderna is, aldus Asin, een uitstekend vaccin dat nog wat onderbelicht is. “Het is een van de modernere vaccins met heel goede resultaten”. Behalve Sophia’s Lust is er ook vanuit Latour veel interesse, terwijl er voor Coronie een vaccinatiecampagne wordt opgezet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-vaccinatiecampagne te Sophia's Lust