donderdag 8 december 2022
29.2 C
Paramaribo
3.9 C
Amsterdam
4
(1)

Covid vaccinatie campagne moet eind december startklaar zijn

lees ook ...

Santokhi laat kinderen met beperking verwennen

Voor 150 kinderen met een beperking was het zaterdag een leuke dag. Zij zijn in verband met de herdenking de Internationale Dag voor Mensen met een Beperking door president Chandrikapersad Santokhi ve...

De opzet van de COVID-19 vaccinatiecampagne zal volgens het ministerie van Volksgezondheid eind december rond zijn. De voorbereidingen daartoe zijn al gestart. Diverse COVID-19-vaccins zijn internationaal in het proces van goedkeuring. Groot-Brittannië heeft het middel Pfizer goedgekeurd. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat er wereldwijd nog veel meer instanties goedkeuring moeten geven aan potentiële vaccins. Zo gaan de Noord-Amerikaanse Food and Drugs Administration (FDA) en de Europese Industrial Minerals Associations (IMA) mogelijk spoedig over tot de beoordeling van drie potentiële vaccins: Pfizer, Moderna en Oxford Astrazeneca.

Suriname heeft zich gecommitteerd  aan het COVAX-initiatief vanuit de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie (PAHO). Met het betalen van een voorschot heeft de regering alvast de beschikbaarheid van een vaccin voor Suriname gewaarborgd. Minister Ramadhin zegt daarvan: “Wij kunnen helaas niet veel doen, maar we volgen wel de ontwikkelingen en zijn vanuit het ministerie reeds gestart met de voorbereidingen voor de opzet van onze vaccinatie campagne.” Alles voor de vaccinaties wordt in orde gebracht te weten: logistiek, human resources, het uitrolplan, de tijdlijn en de specifieke groepen die gevaccineerd moeten worden. Eind december moet de opzet van de vaccinatiecampagne ready zijn.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid vaccinatie campagne moet eind december startklaar zijn