zaterdag 15 mei 2021
24.4 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
3
(1)

Covid-situatie Nickerie zorgwekkend; 20 actieve gevallen

lees ook ...

Maandag voldoende AstraZeneca vaccins binnen

  De minister heeft aangekondigd dat er maandag een tweede bezending AstraZeneca vaccin zal aankomen, en wel 28.800 stuks, waardoor het voorraad voldoende zal zijn. Op die dag zullen de leerkr...

In Nickerie zijn er 20 actieve Covid-19-gevallen. Vanaf de derde golf zijn er meer besmettingen. Enkele personen zijn reeds genezen verklaard. Radha Ramjattan, coördinator van het Covid-team in het westen, zegt dat het om vier clusters gaat. De situatie is zorgwekkend, maar volgens haar nog controleerbaar.

Er zijn gisteren vijf positieve gevallen geregistreerd. Drie personen uit één gezin zijn besmet geraakt. De familie had bezoek uit Paramaribo. Een persoon is uit Coronie overgebracht naar het Mungra Medisch Centrum, terwijl een geïnfecteerde, in Washabo in isolatie is.

Volgens Ramjattan is het heel belangrijk dat eenieder de basismaatregelen in acht neemt: mondkapjes op, handen wassen en anderhalve meter afstand houden. De boetes moeten uitgedeeld worden aan mensen die zich niet houden aan de maatregelen.

In bedrijven moeten er ook mensen zijn die personeelsleden en cliënten controleren. Het op slot doen van Nickerie is niet effectief, vindt Ramjattan. Voor haar is belangrijker dat eenieder zich aan de maatregelen houdt.

Ook in Paramaribo ziet de Covid-situatie er niet rooskleurig uit. Er waren gisteren een dode en 104 besmettingen. Het sterftecijfer staat op 189.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-situatie Nickerie zorgwekkend; 20 actieve gevallen