vrijdag 29 maart 2024
25 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

Covid nauwelijks actief in Suriname, maar bescherm jezelf

lees ook ...

Het Integraal Sociaal Programma van de regering

Julio Bhikharie, is actief in de private sector en ook  adviseur van de president. Hij is ervan overtuigd dat het Integraal Sociaal Programma (ISP) goede vorderingen maakt, maar ook dat het noodzakeli...

Al enkele weken is het Covid-19-virus nauwelijks actief in Suriname. Gebleken is dat ook met de versoepeling van de maatregelen het aantal ziekenhuisopnames en besmettingen blijft dalen. “Dat is goed nieuws”, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. “We moeten wel alert blijven, omdat het virus niet weg is. Daarom is het belangrijk om juist nu te vaccineren, zodat we straks beter beschermd zijn als het virus weer oplaait.”

De samenleving wordt geadviseerd om zich tegen het virus te laten vaccineren, omdat vaccinatie de beste bescherming biedt. Net als bij andere vaccinaties is gebleken, dat het vaccin tegen Covid-19 helpt of een ernstig verloop van de ziekte voorkomt.

Personen die last hebben van een hoge bloeddruk, suikerziekte, hart- of longklachten, lopen extra risico om ernstig ziek te worden van een Covid-19-infectie. “Vaccineren is dan extra belangrijk. Bent u al gevaccineerd, haal een boosterprik. Go tek’ a spoitie,” zegt de bewindsman.

Het is altijd belangrijk om: handen te wassen, afstand te houden, drukke plaatsen te vermijden en gesloten ruimtes te ventileren. Het dragen van mond- en neusbedekking is niet meer nodig, ook niet in winkels of op de markt. Personen die verkouden zijn of griepachtige klachten hebben worden geadviseerd om een ziekenhuis of zorginstelling te bezoeken.

Voor werknemers geldt dat de werkgever af kan wijken van de genoemde adviezen. De werkgever kan namelijk zelf het beste de risico’s op de werkvloer inschatten. Daarnaast zijn er richtlijnen, opgesteld door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG), hoe werkgevers om dienen te gaan met zieke werknemers.

In alle gevallen geldt het vermijden van drukte en plekken waar geen afstand kan worden gehouden. Personen die het gevoel hebben dat er een onveilige situatie ontstaat, bijvoorbeeld waar te veel mensen in een niet geventileerde ruimte samenkomen, moeten zichzelf beschermen, afstand houden en een mondkapje dragen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid nauwelijks actief in Suriname, maar bescherm jezelf