woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-maatregelen Suriname worden aangescherpt; varianten aanwezig

lees ook ...

De jeugd van Redidoti heeft sportmateriaal nodig

De jeugd van Redi Doti en omgeving heeft steun nodig voor sportattributen. Sportcommissaris Orlando Sabajo wil met name voor de jeugd, doelgerichte ontspannings- en talent ontwikkelings-projecten. De ...

De Covid-maatregelen in Suriname worden opnieuw verscherpt, omdat de varianten van het virus in het land aanwezig zijn. De resultaten van testen die op 24 maart gestuurd zijn naar Nederland, zijn zorgwekkend. Naast de verschillende varianten, is geconstateerd dat de drie voornaamste Variants of concern, namelijk de P1 (de Manaus variant), de B 1.1.7 (de Britse variant) en de B 1.351 (Zuid-Afrikaanse variant) hier circuleren.

Er wordt morgen een persconferentie belegd, waar de nieuwe regels worden gepresenteerd. Gezien de internationale ontwikkelingen en het voorkomen van verschillende varianten van het virus, is men op het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) begonnen met een specifieke surveillance hiervoor.

Regelmatig worden er samples verzameld om op te sturen naar het buitenland, waar men kan onderzoeken welke varianten hier rouleren. Op 24 maart is een batch met samples van de periode begin februari tot eind maart naar het RIVM in Nederland gestuurd, waar men kosteloos de analyse heeft uitgevoerd.

De eerste positieven van de P1 variant en de B 1.1.7 variant hebben rond 15 februari voor het eerst klachten vertoond en de eerste positieven van de B 1.351 rond 15 maart. Dit houdt in dat er al enige tijd voorbij is gegaan en de nodige voorzichtigheid geboden is. De maatregelen die men zelf in de hand heeft, zoals MoHanA moeten nu meer dan ooit in acht worden genomen.

De overheid volgt de ontwikkelingen van de Covid-19p-andemie op de voet en zal zich blijven inzetten om de gevolgen hiervan in Suriname zoveel mogelijk te beperken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-maatregelen Suriname worden aangescherpt; varianten aanwezig