zondag 7 augustus 2022
34 C
Paramaribo
19.6 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-maatregelen ongewijzigd; burgers zelf verantwoordelijk gezondheid

lees ook ...

Santokhi: Grondenrechten nog steeds hoog op agenda regering

Te Witsanti wordt door de inheemsen een festival gehouden. President Chandrikapersad Santokhi is zaterdag eregast geweest bij de opening van het inheemse festival. Het dorpsbestuur heeft in samenwerki...

Er komen geen nieuwe maatregelen in verband met Covid-19. De maatregelen die tot en met dinsdag geldig waren worden gecontinueerd voor de komende drie weken. Dit heeft de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin, dinsdag meegedeeld tijdens een persconferentie. Hij zei dat de samenleving zelf haar verantwoordelijkheid moet nemen.

Suriname bevindt zich in de vierde Covid-golf, waarbij twaalf nieuwe gevallen van de deltavariant erbij gekomen zijn. Er waren tot nu toe vier personen met deze variant. De resultaten zijn maandag vanuit Nederland binnengekomen. De analyse moet nog worden gemaakt om welke mensen het gaat en of ze contact hadden met de eerste personen die besmet zijn met de deltavariant.

Voor deze maand zijn er 325 ziekenhuisopnamen geweest van mensen die besmet zijn met het coronavirus. Van dit aantal waren negen mensen volledig gevaccineerd en de anderen waren niet volledig of helemaal niet ingeënt. Een vrouw die volledig gevaccineerd was, is op de Intensive Care Unit beland en overleden. Volgens de topman op volksgezondheid had de vrouw verschillende onderliggende ziekten.

Er wordt al anderhalf jaar voorlichting gegeven over Covid-19. In Suriname wordt er al zes maanden gevaccineerd. In het begin kon er alleen gebruikgemaakt worden van het AstraZeneca-vaccin. Echter is het assortiment uitgebreid. Er kan een keus gemaakt worden tussen het AstraZeneca-, Sinopharm- Moderna- en Pfizer-vaccin. Het Moderna-vaccin is bestemd voor zwangere vrouwen, terwijl het Pfizer-vaccin meer bedoeld is voor tieners.

Tijdens de persconferentie heeft Ramadhin gezegd dat niemand gedwongen wordt om zich te laten vaccineren. Hij benadrukte wel dat zij de MoHaNa-maatregelen moeten opvolgen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-maatregelen ongewijzigd; burgers zelf verantwoordelijk gezondheid