zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
5
(2)

Covid maatregelen nogmaals aangescherpt

lees ook ...

Sessie detecteren mensenhandel voor buurtmanagers

De nieuwe buurtmanagers van de verschillende regio’s hebben onlangs een sessie bijgewoond over het detecteren van slachtoffers van mensenhandel en het ontmantelen van criminele organisaties. Deze sess...

De regering heeft gisteravond tijdens een met spoed belegde persconferentie bij monde van minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid, verscherpte maatregelen aangekondigd. Vanaf donderdag 24 december tot en met maandag 28 december gelden de volgende maatregelen:

Het Uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur in de avond tot 05:00 in de ochtend. Buiten de tijden van het uitgaansverbod gelden de volgende maatregelen:

Geen samenscholing van groepen groter dan vijf personen. Het is verboden feesten, met inbegrip van huisfeesten, te houden. Hiervoor zal geen dispensatie worden verleend.

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn uitsluitend toegestaan indien en voor zover niet meer tien (10) personen tegelijkertijd ter plaatse aanwezig zijn en met inachtneming van de COVID19 maatregelen.

Geen enkele sportactiviteit met inbegrip van contactsporten is toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.

Personenvervoer door middel van het openbaar transport over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol openbaar vervoer.

In de periode van 24 december 2020 tot en met 28 december 2020 mogen slechts de volgende voor het publiek toegankelijke commerciële lokaliteiten of ruimten open zijn, te weten:

Restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, uitsluitend ten behoeve van afhaal of bezorging, Supermarkten, Apotheken, Bakkerijen, Drogisterijen, Poliklinieken; Ziekenhuizen, Slagerijen, Kinderopvang, Openbaar vervoer, Banken, Tankstations,

De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, als er wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is en uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo en voor medische noodgevallen. Binnenlandse vluchten voor passagiers zijn niet toegestaan.

Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheden te begeven of te bevinden.

Alle overheidskantoren zullen in de periode van 24 december 2020 tot en met 01 januari 2021 worden gesloten, met uitzondering van de overheidskantoren die voorzien in essentiële en noodzakelijke dienstverlening voor de samenleving.

De algemene maatregelen blijven van kracht: het dragen van mond en neus bedekking, het in acht nemen van de 1.5 m fysieke afstand, het regelmatig wassen van de handen met zeep en water of ontsmetting met hand sanitizer.

Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid maatregelen nogmaals aangescherpt