dinsdag 29 november 2022
25.2 C
Paramaribo
8.9 C
Amsterdam
0
(0)

COVID-maatregelen in Suriname aangescherpt; lockdown niet uitgesloten

lees ook ...

Broodprijs Fernandes verhoogd, broodvervangers broodnodig!!

Fernandesbakkerij heeft de prijzen van brood en andere deegwaren aangepast. Vele mensen konden al geen brood meer kopen vanwege de prijs, nu worden dat er meer. Ook de puntbroodjes van de chinese bakk...

De COVID-19 transmissie in ons land vertoont geen dalende trend. We kunnen thans spreken van community transmission, omdat de meeste gevallen niet tot clusters te herleiden zijn. Overal in het land vindt er thans verspreiding plaats, terwijl ook werkplaats besmettingen zorgwekkend zijn. Scholen blijven dicht en overheidskantoren zijn ook gesloten, behalve als het om essentiële diensten gaat. Dit zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid op een zojuist gehouden persconferentie.

Tijdens de COVID-19 persconferentie zijn de aangescherpte maatregelen bekendgemaakt door de minister. Vanaf zondag 24 januari tot en met zaterdag 6 februari gelden de volgende maatregelen:

De algemene maatregelen blijven van kracht:
-Het Uitgaansverbod is ingesteld van 19:00 uur tot 05:00 uur.
-Draag uw mond- en neusbedekking.
-Neem de 1,5 meter fysieke afstand, de zogeheten COVID-afstand altijd in acht.
-Was regelmatig uw handen met zeep en water of gebruik een hand sanitizer.
-Het wordt zeer dringend geadviseerd om thuis te blijven en slechts voor noodzakelijke werkzaamheden, medische noodgevallen of het doen van noodzakelijke boodschappen uit huis te gaan.

Lockdown
In het vooruitzicht ter beheersing van de epidemie is het duidelijk voor de regering dat, bij aanhouden van de huidige epidemiologische trend, nog stringentere maatregelen zullen volgen. Een lockdown, weekend of totaal, is op dit moment niet uitgesloten en zelf zeer waarschijnlijk. Een gedegen voorbereiding is noodzakelijk en de regering is in clusterverband, samen met het bedrijfsleven bezig de voorbereidingen te treffen, zei de minister van Volksgezondheid.

De trend met betrekking tot de infecties zal bepalend zijn om een lockdown in te voeren. De tijdens de vorige golf afgekondigde weekend total lockdowns hebben namelijk wel in een gunstig effect geresulteerd, omdat het illegaal feestgedrag toen is ingedamd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCOVID-maatregelen in Suriname aangescherpt; lockdown niet uitgesloten