dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(4)

Covid dyugu dyugu in Suriname

lees ook ...

Wereld waterdag; wat doen wij aan ons watergebruik?

Vandaag is het Wereldwaterdag, die sinds 1993 elk jaar op 22 maart wordt gehouden. Het moet het bewustzijn vergroten over de twee miljard mensen die zonder toegang tot veilig water leven. Dit jaar gaa...

Minister Ramadhin van Volksgezondheid was wegens Covid opgenomen in een ziekenhuis, ondanks dat hij gevaccineerd was. Minister Kuldipsingh van Arbeid wil normalisatie bereiken en heeft daartoe intussen de inentings-plicht ingesteld voor ambtenaren en bezoekers op ’’haar” ministerie. Ministerie van Buitenlandse zaken en Openbare werken hetzelfde. De vierde Covidgolf in Suriname is inmiddels voorbij maar nog steeds is de besmettingsgraad boven de 10% die de WHO aanvaardbaar vindt. Voor ouders is het een opluchting dat alle kinderen weer de hele week op school konden vanaf 11 oktober en de horeca organiseerde een heuse protest optocht waarna de avondklok versoepeld werd van 9 tot 11 uur ’s avonds. Een overzicht van de Covid19 dyugu dyugu; de woelige verwikkelingen van Covid in Su.

Oso dresi

Nu is hij even zoet met zijn persoonlijk gevecht tegen het corona virus, maar steeds weer is de op confrontatie aansturende en verder slecht organiserende minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin in opspraak. Hij belasterde en bedreigde iedere tegenstander van vaccinatieplicht of voorstander/ maker van oso dresi (planten-medicijn)tegen Covid 19. Arrogant en met oogkleppen op handelt Ramadhin heel onbeschoft tegenover zeker de helft van de bevolking die anders denkt dan hij. Gelukkig heeft hij professor Dennis Mans van de Anton de Kom universiteit wel de opdracht gegeven van twee van de oso dresi te onderzoeken van kruidenspecialisten die beweren Covid19 te voorkomen en te genezen. “Natuurlijk wil ik onderzoek”, aldus de minister,”Het zou een oplossing kunnen zijn”. (Dat zegt hij uiteraard met dollartekens in zijn ogen, want vermoedelijk hoopt hij dat het geld in zijn laatje brengt) . Ook straalt de halfhartigheid ervan af, het niet serieus willen investeren in onderzoek van de mensen die de dresi gebruiken (clinical trials & research, wat hij wel heeft laten doen met Ivermectine). Dus is pas na zes hele maanden aan dr. Mans gebleken dat drie zaken een behoorlijk onderzoek in de weg staan. 1. Maar twee oso dresi heren hebben hun medicijn ter beschikking gesteld, 2. zij hebben hun ingredrienten niet willen prijsgeven (zeker die dollartekens in bepaalde ogen ook gezien) en 3. we hebben geen laboratorium in Su om op virussen te testen. Twee afro-culturele verenigingen hebben de minister van Volksgezondheid in een open brief gewezen op zijn inconsequent gedrag. Toen de Indiase ambassade onlangs een dag vierde van de Ayur Veda, de niet-westerse, oorspronkelijk Indiase kruiden-geneeskunst, sprak Amar Ramadhin daar lovend over, maar de niet westerse Surinaamse kruiden medicijnen doet hij af als slecht.

Rechtszaak

Momenteel heeft Ramadhin juristen en pastors tegenover zich die vinden dat hij ze verguisd heeft. Jennifer van Dijk -Silos en Patrick Bagwandhin, die zich tegen dwangwetten uitspraken bij de demonstratie, de pastors Steve Meye en Steven Reyme  hebben samen een rechtszaak tegen Ramadhin ingediend wegens smaad. Minister Ramadin heeft als reactie dat hij zich van geen kwaad bewust is van zijn kant en dat hij dat ook duidelijk zal maken in de rechtszaal. Intussen hebben voornoemde pastors ook aan de vicepresident Ronnie Brunswijk een schrijven overhandigd dat zij religieuze bezwaren hebben op grond van een bijbel vers dat zich uitspreekt voor het respecteren van de vrije wil van de mens. Met een nauwelijks verkapte bedreiging dat ze hem verantwoordelijk houden voor de gevolgen van dwangwetten. Mensen denken soms dat juristen als intelligentia pro Covid-vaccindwang zouden moeten zijn. Zij vergeten dat succesvolle juristen en sommige pastors strijdvaardig zijn, niet bang voor tegenstanders en een passie hebben om mensen hun rechten te verdedigen.

Assemblee-vaccinatie dwangwet

Bij de anti-dwang vaccinatie activisten kunnen ook vier p’s meespelen: scoren met politiek, populariteit, plezier en poen (geld), goed kijkende naar de hoofd-matadors. De politiek, met name de Nationale Assembleeleden, zal uiteindelijk beslissen. Als de hele coalitie (VHP,20 Abop,7, want minus Belfor,NPS 3 en PL 2) pro ‘vaccinatie’ dwangwet stemt zijn het 32 stemmen pro dwangwet. Mocht de hele oppositie tegen de dwangwet stemmen verliezen ze vanwege NDP 16, BEP 2 plus Belfor 1 met hun eventuele 19 stemmen. BEP (2 zetels) had gesproken over een vaccinatie dag in hun partijcentrum, dus 19 stemmen is zelfs twijfelachtig. Zelfs als alle 8 ABOPleden en alle 16 NDPleden van de Assemblee, vanwege hun populistische inslag, tegen de vaccinatie dwangwet stemmen zal het nog steeds 24 tegen 25 coalitie stemmen zijn. De kleine partijen, of anders een individueel assemblee lid zal dan het verschil kunnen maken. Ook in de assemblee is de dyugu dyugu (woelige meningsverschillen) van pro en anti vaxxers een feit.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

15 REACTIES

15 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid dyugu dyugu in Suriname