woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
5
(1)

Covid dyugu dyugu 2

lees ook ...

Jenny Simons pleit voor meer vrouwen in de politiek

Jenny Simons, ondervoorzitter van de NDP, roept op tot een grotere vertegenwoordiging van vrouwen in de politiek. Ze vertelt over haar eerdere samenwerking met politieke partijen om het percentage vro...

Covid dyugu dyugu 2

De rechtszaak tegen minister Ramadhin, wegens smaad en laster die volgens anti vaxxers mr. Van Dijk -Silos en ondermeer de pastors Reyme en Meye hun werd aangedaan, heeft hij gewonnen. Net uit het ziekenhuis vanwege Covid, kon hij dit oordeel in zijn voordeel wel gebruiken. Minister Ramadhins spottende woorden, kunnen hooguit als sarcasme worden betiteld vond de rechter. Intussen is de avondklok weer vervroegd naar 9 uur, nadat zij twee weken 11 uur ’s avonds was en na vier dagen weer naar 11 uur teruggedraaid.

Vertrapte regels, go no go Covidmaatregels

Het was te voorspellen, nadat alle feestdagen voor het hele jaar afgelast werden, werd op Onafhankelijkheidsdag, de feestdag van alle Surinamers.Tot bijna 11 uur ’s avonds werd gefeest in de restaurants en grand cafees De Covid regels werden door vele bezoekers en de organiserende ondernemers niet nageleefd. Volgens de regerings-voorlichting zijn er boetes opgelegd aan niet met name genoemde restaurants en bars.

Deze regering geeft zo’n slecht voorbeeld in het overtreden van Covidregels dat zij geen gezag heeft. Maar ook : Feesten en dansen zijn een deel van de Surinaamse cultuur en na een jaar en 10 maanden van Covid verbod op groepsactiviteit zijn de Covidregels moeilijk vol te houden. De organisatoren/ managers van het feestgedruis vertrappen de maatregelen al door hun advertenties op Face Book te zetten een meestal de Mohana regels niet te houden.

Doewet

Dat zou niet gebeurd zijn met Doewet. Doe ‘t , [dan ga je zien wat ik ga doen] waren de waarschuwende/ bedreigende woorden van binnenlandse veiligheid directeur Danielle Veira, toen die een (1) advertentie van een Tequila party op Face Book zag nadat samenscholing verboden was. Het hield direct op. Dit onvergetelijk lid van het eerste Covidteam  had gezag. Ramadin, zijn VHP- en Abop vriendjes hebben dat niet, vanwege hun voortdurende overtredingen .

Minder doden

Vanwege de versoepeling van de avondklok had de horeca het heel druk. Er stond soms een flesje handsanitizer bij de ingang, maar van beperkt publiek , temperatuurcheck, afstand houden, maskers en vaccinatiecheck was nauwelijks sprake. De ondernemers hadden na de 22 verlieslatende maanden eindelijk weer een voordelige avond. Hun organisatie heeft collega’s opgeroepen de 9 uur avonddklok te negeren en tot 11 uur open te blijven en na vier dagen van druk op Amar Ramadin kregen ze hun zin.

Columnist en medicus (verzorger Radioprogramma Datra mi wan aksi wan sani, op Radio Apintie) dr. Wim Bakker had gelijk toen hij de vraag stelde “ Hoeveel Coviddoden hebben we over voor het uitgangsleven”. Tegelijk is het om niet geheel gefrustreerd te worden vanwege allerlei verboden, dat feestjes in allerlei kringen doorgaan. De feestvierders negeren niet zelden de Mohana regels en hebben een vals gevoel van veiligheid omdat het Covid dodencijfer en besmettingscijfer gedaald is, of als zij gevaccineerd zijn. Toch is er nog echt geen reden tot juichen.

Vooral niet volgens de WHO die de besmettingscijfers en de overledenen aan Covid nog te hoog vind in Suriname en de vaccinatiegraad ( 50%) te laag.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname, Z-Breaking news nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid dyugu dyugu 2