woensdag 29 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
6.4 C
Amsterdam
0
(0)

Covid cluster Inspectieteam gestart met inspecties

lees ook ...

Foodbasket gaat naar meerdere wijken

The 'foodbasket' die eind vorig jaar is gestart en consumenten voorziet in redelijk betaalbare goederen, wordt uitgebreid. Door het succes van de Food Basket te Commewijne, Flora(relocating), Apoera, ...

Het multidisciplinaire inspectieteam dat speciaal voor de controle op de naleving van covidprotocollen is ingesteld, is op 18 december gestart met werkzaamheden voornamelijk in de horeca sector. Deze clusterinspectie wordt gedaan door de Arbeidsinspectie van de het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J), het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) van het Ministerie van Volksgezondheid, de Economische Controle Dienst (ECD) van het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, het Ministerie van Defensie, het Ministerie van Justitie en Politie en de Bestuursopzichters van de districtscommissaris behorende bij het Ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS). 

De Inspecteur-Generaal Rowan Noredjo, die de leiding heeft bij de clusterinspecties benadrukt dat een ieder verplicht is om de covid protocollen na te leven. Dit wordt gecontroleerd ter bescherming van de werkgevers als de werknemers, maar ook de burgers die gebruik maken van de diensten van de bedrijven. Naar aanleiding van de gestegen positieve covid-19 gevallen wordt de inspectie opgevoerd en zullen die dagelijks plaatsvinden. Naast de horecasector (hotels restaurants en casino ‘s), zullen ook  supermarkten aangedaan worden. Bij de controle op de naleving van de  protocollen worden ook de hygiëne en relevante documenten van het bedrijf en de werknemers gecontroleerd.

Het Inspectieteam geeft aan dat bij direct gevaar, waarbij de protocollen niet nageleefd worden, de zaak zal worden gesloten. Bij herhaaldelijke overtredingen zal er overgegaan worden tot het intrekken van de vergunning. Ten behoeve van de gezondheid van elke burger zal er, indien nodig, hard opgetreden worden om de verspreiding van het Covid-19 virus te beperken en zorg te dragen voor een gezonde samenleving en veilige werkomstandigheden. Arbeidsinspecteurs moeten volgens de wet toezien op de naleving van wettelijke bepalingen met betrekking tot arbeidsvoorwaarden en bescherming bieden aan werknemers bij de uitoefening van hun werkzaamheden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid cluster Inspectieteam gestart met inspecties