donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19-werklozen krijgen SRD 1.500 tegemoetkoming

lees ook ...

Teleperformance heeft werknemers nodig

Een vertegenwoordiging van het bedrijf Teleperformance bracht op woensdag 30 november jongstleden minister Steven Mac Andrew van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AWJ) een kennismakingsbezoek. Hi...

Personen die door Covid-19 thuis zitten zonder werk zullen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming. Minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J) heeft dit bekendgemaakt. Er zal eerst een registratie plaatsvinden. Het ministerie heeft ook plannen voor een moderne vacaturebank.

Er is in de vorige regeerperiode al een registratie geweest voor personen, die nu thuiszitten als gevolg van de Covid-pandemie. Deze lijst is opgeschoond, zegt de bewindsvrouw. De lijst is al bij minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning, die de uitbetaling moet doen.

Om in aanmerking te komen voor de financiële steun zal moeten worden aangegeven of iemand inderdaad is ontslagen en waarom dat is gebeurd. Of het bedrag van SRD 1.500 wordt gehandhaafd, daarvoor moet er met de minister van Financiën afstemming worden gepleegd.

Het ministerie van AW en J is ook bezig met een algemene registratie van alle werklozen, zegt Kuldipsingh.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19-werklozen krijgen SRD 1.500 tegemoetkoming