maandag 30 januari 2023
23.3 C
Paramaribo
7.9 C
Amsterdam
5
(1)

Covid-19 vaccinatie voorlichtingscampagne gestart

lees ook ...

Continued discussion over the phase-out of gasoline subsidie...

The government and oil industry have been debating fuel costs for a while. According to Minister Stanley Raghoebarsing of Finance and Planning, the administration is carefully considering ways to elim...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in de Congreshal op 08 maart 2021 het startsein gegeven voor de ‘covid-19 vaccinatie voorlichtingscampagne’. Het staatshoofd gaf aan, dat kennis hebben van de effecten van het virus en hoe op te treden, heel belangrijk is. In het beginstadium van de verspreiding van het virus was er weinig informatie. Veel mensen zijn daardoor het slachtoffer geworden. Nu na vele maanden geschiedt alles via de bekende protocollen. Wetenschappelijke informatie is daarbij belangrijk geweest, zei de president.

President Santokhi die zelf besmet was geraakt met het virus, gaf aan goed te weten wat het is om een periode van twee weken in isolatie door te brengen. Hij pleit ervoor dat er hierover meer wetenschappelijke informatie beschikbaar wordt gesteld. ”Het is daarom goed dat het vaccin beschikbaar is voor het volk”, zei het Staatshoofd. President Santokhi gaf aan, dat als onderdeel van de vaccinatiecampagne, regeringslieden zich hebben laten vaccineren als bewijs dat er niets aan de hand is.

Het staatshoofd stelde, dat er duizenden doses onderweg zijn, een grote partij is recentelijk via India ontvangen, waarvan ook nog een grote hoeveelheid via covax. Hij zei het jammer te zullen vinden als het bij vaccineren niet storm loopt omdat de vaccins anders hun expiratiedatum zullen naderen. In dat geval zal Suriname niet aarzelen om bevriende landen te voorzien van het vaccin.

Ten aanzien van het vaccin is de regering duidelijk. Alleen dat wat door de World Health Organisation (WHO) is goedgekeurd, wordt gebruikt. ”Wij gaan ons doel missen, als niet een ieder zich laat vaccineren”, stelde de president die de samenleving aanspoorde om vrijwillig het spuitje te gaan halen. de president zei ook, dat zo gauw de artsen zeggen dat hij zich mag vaccineren, hij ready is om ingeënt te worden omdat hij gelooft in de Schepper en de wetenschap. Met een gezond Suriname kan het land verder opgebouwd worden. De First Lady is als één van de eersten gevaccineerd geworden, maar de President werd niet direct gevaccineerd, omdat hij door zijn toen net doorstane besmetting, voldoende antistoffen zou hebben aangemaakt.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid benadrukte, dat het vaccineren tegen covid-19 de enige manier is om terug te gaan naar het normale leven. Nadat in februari een aanvang is gemaakt met de vaccinatie van de frontlinie medewerkers zijn er tot 8 maart, 1300 doses toegediend verdeeld over zes ziekenhuizen en vijf RGD klinieken. Morgen zal er gestart worden bij het Psychiatrisch Centrum Suriname. Langzaamaan wordt het aantal vaccinatie locaties uitgebreid. De minister riep de burgers op zich nog steeds aan alle maatregelen te houden. Hij merkte op dat er veel informatie nodig is. Vandaar dat het startsein is gegeven om die informatie uitgebreid naar de samenleving te brengen. De campagne wordt uitgevoerd door The Back Lot die na een openbare inschrijving de voorlichtingscampagne mocht doen.

Er is door de Back Lot een plan van aanpak gepresenteerd waar de regering zich in terug kan vinden. De campagne heeft als naam ‘Libi Langa’’ en wordt ondersteund door de PAHO, SU4SU en de Unicef. Henna Draaibaar van The Back Lot gaf aan, dat haar bedrijf ervoor moet zorgen dat Suriname beseft dat vaccineren essentieel is. De campagne zal zich op twee sporen begeven, namelijk: informeren en activeren om het te doen. Met de Medische Zending zijn er al gesprekken gevoerd want ook in het binnenland moet de plaatselijke bevolking de beschikking krijgen over het vaccin en de voorlichtingsinformatie.

 

Om wat helderheid te brengen in sommige logisch lijkende uitspraken hierboven, moeten de burgers met het volgende rekening houden: Als vijftigduizend mensen langzaam vergif drinken en er gebeurt niets met ze, is het bepaald niet raadzaam hen klakkeloos na te doen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 vaccinatie voorlichtingscampagne gestart