donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 vaccinatie tijdelijk teruggelopen

lees ook ...

26 boeren in Nickerie hebben grond van minimaal 15 hectaren ...

In februari dit jaar is door het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) een algemene bekendmaking via de mediahuizen geplaatst dat geïnteresseerde rijstboeren zich konden registreren voor...

Het aantal vaccinerenden tegen covid-19 is nu drastisch teruggelopen. De  negatieve berichtgeving in het buitenland over het AstraZeneca vaccin heeft dit beïnvloed. Er wordt ook minder campagne gevoerd  om mensen te mobiliseren, omdat er minder vaccin in voorraad is. De aanwezige hoeveelheid  zal besteed worden aan mensen, die een tweede prik moeten krijgen voor volledige bescherming.

Suriname wacht nu op een nieuwe bezending, om weer op volle toeren de vaccinatie te draaien. “Van de 75.000 doses die Suriname in zijn bezit heeft, zijn er nog 2.500 over. Er moet rekening gehouden worden met de tweede prik om volledige bescherming te bieden tegen het coronavirus”, dit zegt Naomie Chan-Imanuel, de coördinator van het Nationaal Vaccinatieteam. De tegenvallende berichten uit het buitenland spelen  een rol in de verminderde vaccinatie en dit erkent zij ook.  “Dat is jammer, want de voordelen van het vaccin wegen zwaarder dan de nadelen. Het percentage met minimale bijwerkingen is iets meer dan 1 procent. Met het vaccin ben je beter beschermd. Je wordt minder ziek als je toch besmet raakt en je bent minder besmettelijk”, zegt Chan-Imanuel.

Een ander oorzaak  voor minder vaccinaties, is het ziekenhuispersoneel dat nu uit de vaccinatiecampagne gehaald moest worden, om weer ingezet te worden in de ziekenhuizen door de enorme toename van de covid-19 besmettingen volgens de coördinator.

Henna Draaibaar van The Back Lot is verantwoordelijk voor de voorlichtings-campagne. De campagne kan alleen gevoerd worden als er vaccin beschikbaar is. “We kunnen de mensen niet oproepen als er geen vaccins zijn. We wachten op de nieuwe partij”, deelt zij mee. In de tussentijd houdt de organisatie  zich  hoofdzakelijk bezig met het informeren van mensen. De gemeenschappen worden nu niet actief aangezet om zich te laten inenten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 vaccinatie tijdelijk teruggelopen