dinsdag 6 december 2022
25 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19-vaccinatie nu ook in Nickerie

lees ook ...

ABOP en PL gaan samen verkiezing 2025 in

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) en Pertjajah Luhur (PL) hebben reeds besloten met elkaar te blijven samenwerken. Zij gaan samen de verkiezing  van 2025 in. De samenwerking tusse...

De burgermoeder van Nickerie, Senrita Gobardhan, heeft zich als eerste laten inenten met het AstraZeneca Covid-19-vaccin. Ze deed dit bij het gezondheidscentrum van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) in de Van Pettenpolder. Met deze daad heeft ze de mensen in het westen van het land willen overtuigen om het vaccin te nemen en niet af te gaan op de berichten op social media.

De districtscommissaris (dc) wil niet zichzelf, maar ook haar medemens beschermen, vandaar dat ze het vaccin heeft genomen. Ze geeft aan dat ze echt dacht dat het meer was dan het prikje, ze heeft het nauwelijks gevoeld.

Ook de medisch directeur van het Mungra Medisch Centrum (MMC), Djoties Jaggernath, heeft in het ziekenhuis als eerste het vaccin toegediend gekregen. “Het is een normale prik, elke vaccinatie heeft haar nut.” Hij denkt terug aan zijn kinderjaren met de vaccinaties.

Van allemaal is het minst ergste deze die hij vandaag gehad heeft. Hij merkt op dat de verhalen die op social media verteld worden, uit onwetendheid en angst verspreid worden. Verder geeft hij aan dat het kwartiertje van observatie goed is verlopen.

Op 13 maart is het precies een jaar dat Covid-19 geconstateerd werd in Suriname. Op dit moment is Nickerie Covid-vrij. In Nickerie zullen eerst de frontliners worden gevaccineerd. Daarna zal de gemeenschap zich kunnen registreren om gevaccineerd te worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19-vaccinatie nu ook in Nickerie