dinsdag 6 december 2022
29.2 C
Paramaribo
7.2 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19-vaccinatie in het binnenland nog een probleem voor MZ

lees ook ...

Teleperformance levert bijdrage aan werkgelegenheid

Teleperformance levert een bijdrage aan werkgelegenheid. Het bedrijf eeft de minister geïnformeerd over hun bedrijfsactiviteiten en diensten die ze aanbieden, maar hebben ook vanuit hun perspectief al...

De vaccinatiecampagne is op 28 juli gestart in Oost-Suriname te Stoelmanseiland. Slechts 27 mensen hebben zich aangemeld voor de inenting met Sinopharm. Toch is de Medische Zending tevreden, omdat veel aspecten geleid hebben tot dit resultaat. “Sommige dorpen in het binnenland hebben weinig of helemaal geen stroom. Ze leven anders maar hebben ook recht op informatie”, volgens Van Dijk-Wijngaarde.

Vóór de eerste vaccinatiedag in regio Oost-Suriname op de polikliniek van Stoelmanseiland heeft de Medische Zending een Covid-19-vaccinatie awareness in de omliggende gebieden gehouden. “We hebben via projecten die zijn ingediend wel financiën kunnen loskrijgen om de sessies en vaccinaties uit te voeren, aldus Van Dijk-Wijngaarde.

De frequentie van Covid-19-nieuws en voorlichting is veel minder in het achterland. Mensen hebben geen radio- en televisiebereik. MZ hoopt dat de gemeenschap “een weloverwogen en goed geïnformeerd besluit” zal nemen om zich te vaccineren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19-vaccinatie in het binnenland nog een probleem voor MZ