zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 update Suriname; groenten eten, bewegen, slapen

lees ook ...

Gemengd team voert roadblocks en snelheidscontroles uit op I...

Van dinsdag 30 mei tot en met zondag 4 juni 2023 heeft een gemengd team van Regio Midden intensieve surveillances uitgevoerd op de Indira Gandhiweg. Tijdens deze operatie werden roadblocks en snelheid...

Het ministerie van Volksgezondheid is in maart 2022 op basis van de
epidemiologische ontwikkelingen (Covid-19), gestart met de uitfasering van
Covid-19 en zijn ook de maatregelen langzamerhand afgebouwd.

Het risico voor een toename in besmettingen zal toch aanwezig zijn als de normalisatie van activiteiten van de samenleving een feit is. ln de afgelopen periode is er een lichte toename gezien van het aantal ziekenhuisopnamen ten gevolge van Covid-19 besmettingen.

Het ministerie heeft de ziekenhuizen geïnstrueerd in alert fase te gaan om te kunnen opschalen wanneer er zich meer opnames ten gevolge van Covid-19 aandienen. Het ministerie benadrukt dat vooralsnog alleen mensen met een ziekenhuis indicatie getest zullen worden op Covid-19. ledereen met Covid-19 gerelateerde klachten kan conform het eerdere protocol van testen voor een een diagnose, telefonisch in contact treden met de huisarts voor advies.

Mensen die milde klachten vertonen en in staat zijn te werken, kunnen met een chirurgisch mondneusmasker aan het werk. Mensen die niet in staat zijn te werken, kunnen enkele dagen thuis uitzieken. Op de samenleving wordt een beroep gedaan om zoveel mogelijk preventief te handelen ter voorkoming van een Covid-19 besmetting. Dit houdt in dat nog steeds dringend wordt geadviseerd om een mondneuskap op te zetten in de aanwezigheid van een grote menigte en slecht geventileerde ruimten. Ook wordt het gebruik van een  sanitizer nog steeds aanbevolen.

Er wordt gecommuniceerd met huisartsen, waarbij artsen die hun patiënten zelf willen testen, in aanmerking kunnen komen voor het benodigde testmateriaal. De testen zullen kosteloos aan artsen ter beschikking worden gesteld. De uitvoering hiervan zal kosteloos geschieden. Het ministerie dankt u voor uw medewerking en de gezamenlijke strijd tegen Covid-19 en het verbeteren van de gezondheidszorg in Suriname.

Dagelijks veel fruit en groenten eten, voldoende slapen en bewegen en vooral geen Cocacola drinken naast andere slechte middelen, alsook minder suiker en zout gebruiken, is nog altijd de beste manier om welk  virus dan ook te tackelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 update Suriname; groenten eten, bewegen, slapen