maandag 6 februari 2023
25.5 C
Paramaribo
3.3 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 uitbraak in Morabush te Apoera

lees ook ...

Minimumloon meer dan 75% omhoog; Fasten your seatbelts

Er komt weer een nieuw algemeen minimumloon in Suriname, bij gebrek aan mogelijkheden de prijzen te weerhouden te stijgen. De Nationale Loonraad (NLR) bracht op woensdag 01 februari advies uit aan min...

Een hoog aantal covid-19 gevallen is genoteerd  in Morabush, een plaatsje in Apoera. De plaats is nu helemaal afgesloten om de uitbraak te remmen. Er is te Morabush een total lockdown.

Er zijn 22 mensen positief getest van de 27 die zijn geswabd. Dit is dus 80 procent, en zeer alarmerend.  Elders in het dorp zijn er meer gevallen gesignaleerd. Vier mensen worden behandeld op de poli te Apoera en vijf zijn overgebracht naar het MMC ziekenhuis te Nickerie.

Het ziektebeloop van de patiënten is nu veel ernstiger, dan de vorige keer. De klachten zijn pijnlijke hoest, keelpijn en lichte tot ernstige benauwdheid. Jongeren worden nu ook getroffen door de ziekte.

De werkdruk in de poli te Apoera is zwaar. Dagelijks worden testen afgenomen, zuurstofcilinders worden aan- en afgevoerd naar Nickerie. Patiënten moeten ook worden verzorgd. Er zijn twee ademhalingsapparaten beschikbaar, terwijl er reeds 4 patiënten met zuurstofnood op de poli aanwezig zijn.

Volgens Dr. Ariens van het MMC te Apoera is de omvang van de verspreiding nog niet bekend. De arts praat van een crisissituatie en heeft de districtscommissaris op de hoogte  gesteld.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 uitbraak in Morabush te Apoera