zondag 14 augustus 2022
28.7 C
Paramaribo
30.9 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 testen worden steeds minder

lees ook ...

Organic Movement biedt op 13 augustus ook podium aan politi...

Organic Movement heeft zaken geëvalueerd, en heeft besloten de straatacties veel groter op te pakken. De regels zijn veranderd, en de manifestatie is opengegooid. Andere groeperingen, waaronder politi...

De huidige voorraad Covid-19 testen in ons land raakt snel op, omdat het testen drastisch is toegenomen. Er zijn nu minder dan 20.000 testen over van de gedoneerde testen, die Suriname kreeg tijdens de vierde golf. De minister van Volksgezondheid Amar Ramadhin van Volksgezondheid, heeft deze mededeling gedaan. Ook het Regionaal Ziekenhuis Wanica(RZW) zal opnieuw als swablocatie opengesteld worden, vanwege de grote behoefte om te testen. De besmettingen in de vijfde golf stijgen heel snel.

Het aantal testen per dag op de swabposten is gestegen.  Op 3 januari hebben 1.697 mensen zich  aangemeld voor een test. De dag daarop namen 1.727 hetzelfde besluit, en op 5 januari hebben 1.981 personen een swab gevraagd. Records aan positieven zijn al deze dagen verbroken. Als deze trend aanhoudt kunnen wij nog iets langer dan een week nog testen, voordat alles opraakt.

De bewindsman ziet twee opties voor Suriname.  De eerste is het doen van een beroep op een eerder getekende overeenkomst met Nederland voor Covid-steun. Uit dit overeenkomst hebben wij tijdens de vierde golf reeds 100.000 testen ontvangen. De tweede is het kopen van testen, wat een behoorlijk bedrag van ons zal eisen.

Ramadhin doet nogmaals een beroep op de samenleving om zich te laten vaccineren, en niet te wachten op een bepaald soort vaccin, omdat dit in het verleden reeds levens heeft gekost. Wij hoeven het niet zover te laten komen. Bij het Zorghotel is er momenteel een rush ontstaan om te komen aan de boosterprik. Er bestaat ook een mogelijkheid, dat er een nieuwe lading vaccin binnenkomt, liet de bewindsman zich ontvallen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 testen worden steeds minder