Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

COVID-19-teller in Suriname gestegen naar 196

Geplaatst

op

Covid 196 Gevallen

Er zijn weer positieve COVID-19-gevallen erbij gekomen. Suriname telt nu 196 positief geteste personen, waarvan op dit moment 184 actieve gevallen. Momenteel zijn 257 personen in quarantaine.

Sinds de uitbraak van COVID-19 in Suriname is er de afgelopen twee weken een enorme stijging merkbaar. Intussen is ook de derde dode genoteerd. Deze persoon heeft niet in het ziekenhuis gelegen, maar is thuis overleden.

Culturu.com

3 Reacties
3 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Surinamer
zondag 14 juni 2020 10:22

Zijn het oudere mensen? Mensen met een achterliggend probleem aandoening. Vaak zijn het mensen op leeftijd. Is dat ook zo in Suriname?

Marga
zondag 14 juni 2020 10:25

Kan het nieuws iets uitgebreider hierover. Elke dode is er 1 teveel. Als jullie aangeven hoe of wat weten wij waar het nest zich bevind graag meer info.

Dunken
zondag 14 juni 2020 10:29

Na 2 weken moet het gaan dalen. Zoniet doen we iets niet goed. 2 weken lockdown dan moet het minderen. Ziekenhuis is vol dan gaan de mensen thuis sterven ja. Bouw een nood hospitaal binnen 10 dagen. Waar is China nu? Nederland zal het oplossen. Had Nederland altijd goed gehouden waren we nu veel verder.Advertentie

Suriname

Nog geen duidelijkheid over ministerskandidaten in Suriname

Geplaatst

op

1240

Het is nog steeds onduidelijk wie de nieuwe ministers posten zullen bekleden. De procureur generaal (PG) heeft een deel van de namen ontvangen voor het starten van een antecedenten onderzoek. Ook zijn er nog geen resultaten gestuurd naar coalitieleider Chan Santhoki.

Er zal beslist worden wie de ministersposten zullen invullen op basis van de bevindingen van de pg. Momenteel komen er principiële bezwaren boven water tegen de ministerskandidaten. De PG moet nog enkele namen ontvangen. Ook de ABOP moet nog enkele namen opsturen. Er moeten nog meer namen worden doorgegeven. De kandidaten van de NPS, Marie Levens (Onderwijs, Wetenschap & Cultuur) en Silvano Tjong-Ahin (Ruimtelijke Ordening & Milieu) zijn intussen al doorgestuurd nadat zij unanieme goedkeuring kregen van het NPS-congres zaterdag.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Suriname..President Chan Santokhi en Vice-President Ronnie Brunswijk treden aan op 16 juli

Geplaatst

op

Img 6609

De verkiezing van de twee functionarissen vindt plaats op maandag 13 juli om 10.00 uur tijdens buitengewone openbare DNA vergadering.

Hoewel er geen tegenkandidaten zijn ingediend, moeten op de vergadering minstens 34 Assembleeleden aanwezig zijn om de president en de vicepresident te kunnen kiezen. De BEP (2 zetels) heeft reeds eerder toegezegd de ondersteuning te zullen geven.
De samenwerkende coalitie heeft 33 zetels.

Na de overdracht van de regeermacht door president Desi Bouterse, volgt een gemotoriseerd defilé van de politie en het Nationaal Leger. De nieuwe president zal geflankeerd door de korpschef en de bevelhebber van het Nationaal Leger de passerende gemotoriseerde eenheden gadeslaan. In een dagorder is aangegeven wie allemaal betrokken zijn bij de organisatie. De komende week vinden er oefeningen plaats. Starnieuws verneemt dat aan de eenheid van het Korps Politie Suriname toegevoegd worden, peletons van de douane, Korps Penitentiaire Ambtenaren, Brandweer en het Korps Beveiliging en Bijstandsdienst.

Culturu.com—–Ferdinand Louis

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen