zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
2 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19: Suriname terug naar code oranje

lees ook ...

Hackers,……………Opgepast!

Er zijn tegenwoordig heel wat hackers/scammers bezig op sociale media zoals tikkers (chat moderators), maar ook als mensen die men persoonlijk kent. Ondanks de toename van hackaccounts blijven de meld...

Suriname zal aan de Internationale gezondheidszorgregeling (IHR) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meedelen, dat het land van code rood teruggaat naar oranje. Deze mededeling deed minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gisteravond in een televisietoespraak tot de samenleving. Hij heeft namens president Chan Santokhi de nieuwe Covid-maatregelen voor de periode 9 tot en met 22 november bekendgemaakt.

Ondanks aan IHR aanbevolen zal worden naar code oranje te gaan zijn wij er lang nog niet. “Wij zijn daardoor steeds meer op ons gemak. Laat dat gemak echter niet overslaan tot nonchalance. Wij zijn er nog niet.” Zei Ramadhin.

Twee weken terug heeft president Santokhi reeds aangegeven dat er een dalende trend met hoopvolle cijfers was. Ramadhin deelde mee dat deze trend zich verder heeft voortgezet, waardoor het pad naar verdere normalisatie gestadig kan worden voortgezet.

De vorige week waren er gemiddeld zes besmettingen per dag. Elke besmetting is er een teveel, maar Suriname is nu wel ver beneden de gestelde gevarenzone van 25 besmettingen per dag.

Ramadhin zei verder: “Wij constateren de afgelopen twee weken een toename van meldingen over feesten, clubs die open zijn en waar er massa’s mensen op afkomen. Dit moeten wij nu met zijn allen vermijden. Ik wijs hierbij op uw eigen verantwoordelijkheid.”

Hij riep de samenleving op om gebruik te maken van de kliklijn 105 om eventuele illegale feestjes te rapporteren aan de daartoe bevoegde autoriteiten.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19: Suriname terug naar code oranje