Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Covid-19: Suriname terug naar code oranje

Geplaatst

op

Minister Amar Ramadhin Volksgezondheid. Youtube

Suriname zal aan de Internationale gezondheidszorgregeling (IHR) van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) meedelen, dat het land van code rood teruggaat naar oranje. Deze mededeling deed minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gisteravond in een televisietoespraak tot de samenleving. Hij heeft namens president Chan Santokhi de nieuwe Covid-maatregelen voor de periode 9 tot en met 22 november bekendgemaakt.

Ondanks aan IHR aanbevolen zal worden naar code oranje te gaan zijn wij er lang nog niet. “Wij zijn daardoor steeds meer op ons gemak. Laat dat gemak echter niet overslaan tot nonchalance. Wij zijn er nog niet.” Zei Ramadhin.

Twee weken terug heeft president Santokhi reeds aangegeven dat er een dalende trend met hoopvolle cijfers was. Ramadhin deelde mee dat deze trend zich verder heeft voortgezet, waardoor het pad naar verdere normalisatie gestadig kan worden voortgezet.

De vorige week waren er gemiddeld zes besmettingen per dag. Elke besmetting is er een teveel, maar Suriname is nu wel ver beneden de gestelde gevarenzone van 25 besmettingen per dag.

Ramadhin zei verder: “Wij constateren de afgelopen twee weken een toename van meldingen over feesten, clubs die open zijn en waar er massa’s mensen op afkomen. Dit moeten wij nu met zijn allen vermijden. Ik wijs hierbij op uw eigen verantwoordelijkheid.”

Hij riep de samenleving op om gebruik te maken van de kliklijn 105 om eventuele illegale feestjes te rapporteren aan de daartoe bevoegde autoriteiten.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

22- jarige Jongeman verdronken in kreek

Geplaatst

op

Kaarsje

De politie van Brownsweg kreeg gisteren omstreeks 18.40 uur de melding dat gouddelvers het ontzielde lichaam van een manspersoon hadden aangetroffen in een kreek in het dorp Waki Basoe. De politie begaf zich voor onderzoek naar de locatie waar het bleek te gaan om het lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie. De arts die was ingeschakeld, stelde de dood door verdrinking vast.

Volgens verklaring van de andere gouddelvers ging Marvin tussen 15.00 uur en 16.00 uur naar de kreek om zijn vaat af te wassen. Toen hij volgens zeggen van de overige gouddelvers te lang wegbleef, gingen zij op zoek naar Marvin. De collega’s zagen zijn keukengerei en een muts in het water drijven, maar Marvin was nergens te bespeuren. Zij stelden direct een zoekactie in en vonden kort daarna zijn levenloos lichaam in het water.

Het vermoeden bestaat dat Marvin tijdens de afwas is uitgegleden en in het water terecht kwam met het noodlottige gevolg. Het ontzielde lichaam van Marvin werd na afstemming met het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.- culturu.com

Lees verder

Suriname

Link registratie voor Bonus ‘hosselaars’ nog niet bekend

Geplaatst

op

De Srefidensi-bonus van de landsdienaren is vandaag door de regering gestort. Ook de AOV’ers hebben de bonus vandaag ontvangen en hebben ook de verhoging van de AOV van SRD 525 naar SRD 750 gekregen. Ook de gepensioneerden krijgen de Srefidensi-bonus.

Werkgevers in de private sector mogen aan hun werknemers met een maandsalaris tot SRD 12.500, voor de maanden november en december 2020 een extra bedrag van maximaal SRD 300 als onderdeel van het samenhangend pakket van maatregelen belastingvrij uitkeren. De Srefidensi- en owru yari bonus geldt voor werknemers met een jaarlijkse bruto bezoldiging tot maximaal SRD 150.000.

Voor personen die in geen van bovengenoemde groepen vallen zou er een link worden gegeven op de Facebookpage van het ministerie van Financien en Planning om zich te registreren voor de bonus. Tot op heden 23 november is er geen link te bespeuren. De laatste bekendmaking op de FB page van het ministerie dateert van 19 november. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen