zondag 4 juni 2023
26 C
Paramaribo
16 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 situatie maakt feestdagen taboe

lees ook ...

Zangvogels in tandpastadozen op de luchthaven in beslag geno...

De politie heeft op 17 en 25 april in beslag genomen zangvogels ontvangen van de dienst ’s Lands Bosbeheer (LBB). De vogels werden in beslag genomen op de Johan Adolf Pengel International Airport waar...

De total lockdown geldt nu voor alle feestdagen totdat  de regering reden heeft om  het weer  op te heffen. Het besluit is genomen, omdat er nog geen verbetering te zien is in de covid-19 situatie. Deze regel geldt alvast voor de komende feestdagen, Ied-Ul-Futre op 13 mei en Dag der Vrijheden op 1 juli. Dit is bekendgemaakt door Minister Ramadhin van Volksgezondheid tijdens de virtuele persconferentie. Het besluit is genomen om massa-ontmoetingen te voorkomen.

De afgelopen dagen zijn er geen grote stijgingen geweest van het aantal besmettingen, maar ook is er “nog geen daling van de curve”  ingezet.

In een poging de verspreiding te beheersen en massa-ontmoetingen de komende tijd te voorkomen is besloten voor de nationale feestdagen een algehele lockdown af te kondigen. Het Presidentieel Besluit (PB), waarin de coronamaatregelen zijn vastgelegd is tot zondag geldig. Wanneer de situatie ongewijzigd blijft, zal dit verlengd worden.

De regering heeft contact gemaakt met de Chinese autoriteiten om te komen aan de door de World Health Organisation goedgekeurde Chinese vaccin. Verder is er  nog geen reactie van Nederland of America om hun overschot aan Astrazeneca vaccins over te nemen voor een redelijke prijs of donatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 situatie maakt feestdagen taboe