woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 mag nog steeds niet worden onderschat

lees ook ...

Weersverwachting voor Suriname: regenbuien en onweer

De Meteorologische Dienst Suriname voorspelt voor vanavond en vannacht lokaal periodes met lichte tot matige regenbuien. Er is ook kans op onweer, vooral in het binnenland. Voor vandaag worden voornam...

Covid-19 besmettingen stijgen in ons land. Voor deze maand zijn er al 23 ziekenhuisopnames genoteerd en twee doden. In andere landen groeien de besmettingen heel snel. De Wereldgezondheidsorganisatie adviseert  mondmaskers voor reizigers op lange vluchten. Tijdens een persconferentie noemt infectiooog Stephen Vreden dit verontrustend. De Mohana-regels gelden nog steeds.

Weinig Surinamers zijn gevaccineerd tegen het virus, en daarom is het noodzakelijk om voorzorgsmaatregelen te nemen. De dekkingsgraad is minder dan 50 procent, maar het streven is om 85 procent van de samenleving te vaccineren. Men wil situaties zoals in China voorkomen. In dit land zijn er besmettingsgolven, ziekenhuisopnamen en doden, na het recent opheffen van alle covid-maatregelen. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid wil een nieuwe golf van infecties voorkomen.

Na Omicron en de subvarianten zijn er geen nieuwe geconstateerd. “Anders dan gedacht blijkt de bescherming van Covid-19-vaccins na enkele maanden af te nemen,” zegt Vreden. “De bescherming neemt na gemiddeld vier tot zes maanden af, wat betekent dat personen noodzakelijkerwijs weer een boosterprik dienen te nemen na de 4 maanden.” Risicogroepen moeten dus extra vaccineren.

Surinamers hebben nog te weinig animo om zich te laten vaccineren tegen het virus. De Pfizer-vaccins in voorraad vervallen eind maart. “Dring dresi wakti siki, ik denk eerder tek’ a spoitie fu no kon siki,” aldus minister Ramadhin. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich laten vaccineren bij het BOG aan de Rode Kruislaan, en kiezen tussen Pfizer en Sinopharm.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 mag nog steeds niet worden onderschat