vrijdag 12 augustus 2022
26.3 C
Paramaribo
20.7 C
Amsterdam
5
(1)

Covid-19-maatregelen in Suriname verder verscherpt

lees ook ...

Bezoek 2de kamer ivm koloniaal verleden

Armand Zunder, voorzitter van de Nationale Reparatie Commissie heeft op woensdag 10 augustus een presentatie verzorgd voor de pers over het slavernijverleden van de  inheemsen en Afrikanen die tot sla...

De regering komt er vanwege de razendsnelle toename in het aantal Covid-19-besmettingen niet onderuit om de maatregelen verder te verscherpen. De situatie is zeer precair en erger dan de eerste golf, zei minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid gisteravond tijdens een spoedpersconferentie. Voor gisteren waren 65 personen positief getest en een dag eerder iets meer dan 80.

Ook de isolatietenten in het Regionaal Ziekenhuis Wanica zijn vol. Er moeten nieuwe isolatieplekken worden gecreëerd en de oude worden weer in stelling gebracht. Er wordt nu een vleugel van het Regionaal Ziekenhuis Wanica ingericht, die niet bestemd was voor Covid-opvang.

Het samenscholen van mensen moet tegengegaan worden, omdat de verspreiding heel snel gaat. Gebleken is dat meer kinderen besmet raken. Ingaande 24 december mogen maar 5 personen nog bijeenkomen om de besmetting van Covid tegen te gaan.

De regering heeft verder besloten dat ingaande 24 december de volgende essentiële zaken/diensten open zijn:
Supermarkten, bakkerijen, apotheken, drogisterijen, poliklinieken, ziekenhuizen, slagerijen, banken en tankstations. Restaurants mogen alleen eten verkopen voor mensen die dit meenemen.

De markten zijn gesloten. Mensen mogen wel langs de weg hun producten verkopen. De regering heeft verder bepaald dat alle andere handelszaken gesloten zijn. Verder zijn binnenlandse vluchten voor passagiers niet toegestaan. Uit het buitenland mogen alleen ingezetenen naar Suriname afreizen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19-maatregelen in Suriname verder verscherpt