vrijdag 9 december 2022
25 C
Paramaribo
-0.7 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 legt druk op studenten en docenten

lees ook ...

Leesbrillenproject Chietsana Foundation

Afgelopen vrijdag organiseerde de ChietSana Foundation een leesbrillen- gezondheidsproject op het terrein van Soeng Ngie & Co aan de Nieuwe Charlesburgweg. De brillen zijn gedoneerd in het buitenl...

Werken als docent wordt een steeds grotere uitdaging. Leerdoelen zijn niet meer zo eenvoudig te halen. De klas is nooit voltallig. Voor leerdoelen, die gewoonlijk in acht weken bereikt moeten worden, heeft men nu  de helft van de tijd. Groepen scholieren/studenten volgen om de ene dag fysiek les. Ook fysieke vergaderingen horen nu tot het verleden.

“De les wordt vooraf gegeven aan de studenten om thuis door te nemen. Op school wordt dan de leerstof behandeld”, legt de directeur van Imeao 2, Lucien Rotsburg uit.

De lessen worden aangevuld met de mogelijkheden van het internet. “We willen het makkelijk maken voor studenten. Maar internet is voor studenten niet te betalen,” volgens de directeur.

Rotsburg, is ook voorzitter van het VOS-directeurenberaad, en zegt dat er door de pandemie ook  geen fysieke vergaderingen meer  worden belegd. De laatste was in september, toen het afronden van het schooljaar werd besproken en hoe de lessen te verzorgen in het nieuwe schooljaar. De directeur vindt, dat het covid­­­-19-gebeuren alle activiteiten negatief beïnvloed.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 legt druk op studenten en docenten