dinsdag 28 november 2023
27.3 C
Paramaribo
4.2 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 laat nog van zich horen

lees ook ...

President Santokhi betreurt Matawairamp bij 48ste Onafhankel...

Bij de viering van 48 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid heeft President Chandrikapersad Santokhi stilgestaan bij de tragedie in Matawai, waar vijftien jongemannen eerder deze week het leven lieten. ...

Mensen raken nog steeds besmet met covid-19. Het doet zich vaak voor als een hevige griep, en men kiest niet voor een test, ondanks naasten ook ‘grieperig’ worden. Alleen ernstige zieken moeten worden getest. Hierdoor is er geen zicht meer op het aantal besmettingen. Er zijn nu meer dan driehonderd personen positief getest en twee zijn overleden.

 Volksgezondheid geeft toe, dat er een lichte stijging is van de besmettingen, als men let op de ziekenhuisopnamen. Ziekenhuizen zijn nu alert om eventueel op te schalen in geval er een nieuwe golf zich aandient.

Het bestaande protocol wordt gehandhaafd bij covid-19 gerelateerde klachten. Men hoort contact op te nemen met de huisarts. Bij milde klachten wordt een chirurgisch masker aanbevolen. Volgens het ministerie lopen mensen die niet gevaccineerd zijn nog steeds een grotere risico, en roept mensen op om dit toch te doen. Het ministerie vindt het toch nog niet nodig om bijzondere maatregelen te treffen.

Iedereen met Covid-19 gerelateerde klachten kan, conform het bestaande protocol telefonisch in contact treden met de huisarts voor advies. Mensen die milde klachten vertonen en in staat zijn te werken, kunnen met een chirurgisch
mond-neus-masker aan het werk. Mensen die niet in staat zijn te werken, kunnen enkele dagen thuis uitzieken. Het ministerie benadrukt, dat mensen die niet gevaccineerd zijn, een groter risico lopen op ernstige ziekte en sterfte. Deze groep moet zich alsnog laten vaccineren. Gezien het milde verloop bij de meeste gevaccineerden, acht het ministerie het voorlopig niet nodig om extra voorzorgsmaatregelen te treffen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 laat nog van zich horen