Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

COVID-19 informatiebijeenkomst met traditioneel gezag

Geplaatst

op

Meeting Met Gezagdragers 640x317

Op uitnodiging van president Desiré Bouterse zijn traditionele gezagsdragers uit het binnenland formeel geïnformeerd over de dreigende COVID-19 uitbraak in het binnenland. Deze ontmoeting vond plaats op donderdag 16 april. Directe aanleiding hiertoe is de illegale oversteek van personen aan de oost, zuid en westgrens van Suriname, ondanks de sluiting van de grenzen om besmetting met het coronavirus tegen te gaan.

De bijeenkomst vond plaats in de Congreshal, het COVID-19 Management en Media Centrum, waar de nodige veiligheidsregels, zoals handreiniging, temperatuur controle en social distancing, in acht werden genomen. De aanwezige gezagsdragers kregen een presentatie van infectioloog Stephan Vreden over het COVID-19 virus en hoe men zich hiertegen kan beschermen. Ze werden vervolgens toegesproken door minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en president Desiré Bouterse. Het staatshoofd en luitenant-kolonel Danielle Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid hebben afgelopen week een serieuze waarschuwing doen uitgaan naar personen die zonder toestemming van de autoriteiten de Surinaamse grenzen oversteken, en de volksgezondheid in gevaar brengen. Als geen gehoor wordt gegeven aan deze oproep, zal de regering op last van het ministerie van Volksgezondheid genoodzaakt zijn strengere orde en veiligheidsmaatregelen te treffen in het binnenland.

Gezamenlijke aanpak

De Granmans en hun gevolg gaven aan de boodschap en bijbehorende waarschuwing voor het opvolgen van de COVID-19 maatregelen in het binnenland te hebben begrepen en vroegen welke bijdrage zij kunnen leveren in de strijd tegen het coronavirus. Ze complimenteerden de regering en het COVID-19 Managementteam voor de voortvarende aanpak in de strijd tegen de verspreiding van het gevaarlijke griepvirus. Wel is aandacht gevraagd voor het garanderen van de voedselvoorziening van het binnenland die in gevaar dreigt te komen als gevolg van de lockdown maatregelen.

Open communicatie

De president bedankte de traditionele gezagsdragers voor hun aanwezigheid en medewerking en deed een beroep op allen de communicatielijnen met de regering open te houden in de gezamenlijke strijd tegen het COVID-19 virus. Op de bijeenkomst waren ook aanwezig: minister Antoine Elias van Volksgezondheid, kolonel Jerry Slijngaard van het NCCR en luitenant-kolonel Daniella Veira van het Directoraat Nationale Veiligheid en alle leden van het Nationaal COVID-19 Managementteam die vanaf medio maart dit jaar de taak hebben Suriname zoveel als mogelijk te beschermen tegen de negatieve gevolgen van de COVID-19 pandemie, die binnen enkele maanden wereldwijd al ruim 130.000 dodelijke slachtoffers heeft gemaakt.

Bron: NII

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Suriname noteert 12e COVID-19-geval

Geplaatst

op

Breaking News

In Suriname is de twaalfde positieve case van COVID-19 gemeld. Het zou gaan om een werker uit de Surinaamse goudvelden. Het nieuws is zojuist geplaatst op de COVID-19-website.

De man is op 25 mei in de avond vanuit Frans-Guyana per boot afgereisd naar Albina, deelt het ministerie van Volksgezondheid mee. 

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Regering: Waarnemers OAS en Caricom blijven langer in Suriname

Geplaatst

op

Unnamed (2)

De regering van Suriname heeft laten weten dat de waarnemers van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom langer in Suriname zullen blijven. Het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) heeft vandaag de mededeling ontvangen.

Het langer blijven heeft temaken met het afhandelen van het verkiezingsproces. De processen- verbaal in Paramaribo zullen twee dagen in beslag nemen om afgerond te worden. Daarom is het volgens de regering belangrijk dat de internationale waarnemers het proces kunnen blijven volgen en zo een rapport kunnen uitbrengen.

De missie zou aanvankelijk vandaag uit Suriname vertrekken. – Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen