woensdag 5 oktober 2022
32.2 C
Paramaribo
17.3 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19-hulpactie aan inheemse dorpen in Para

lees ook ...

Registratie stimuluspakket 3 uittreden overheidsdienst 01/12...

De regering heeft vanwege het veel te grote ambtenarenapparaat besloten om ambtenaren die vervroegd de dienst willen verlaten een 'stimuluspakket te geven. Er zijn drie soort stimuluspakketten waarbij...

Vrienden van de gemeenschap in Para hebben gisteren bij districtscommissaris, Marlene Joden, het startsein gegeven voor een hulpactie, om de Covid-situatie in het district te minimaliseren. Volgens Harriette Bholasing-Helstone is de hulpactie bedoeld om preventie materiaal uit te delen en voorlichting te brengen aan de inheemse gemeenschappen van Para.

Bholasing gaat samen met parlementslid Jennifer Vreedzaam, ondersteund door leden van de districtsraad van Para, een grote partij paracetamol, mond- en neusbedekkingen, handsanitizer en de Super Fever Medicine van ‘dokter’ May, uitdelen in de inheemse dorpen van Para. “Het initiatief hiervan is ontstaan bij het ziekbed van de inheemse vrouw, Agnes Ligorie, die onlangs kwam te overlijden aan Covid-19”, zegt Bholasing.

Volgens Vreedzaam is dit initiatief een ondersteuning aan het beleid van de gezondheidszorg van de locale overheid in Para. “De Super Fever Medicine van ‘dokter’ May, is voor de versterking van de immuniteit. Met het preventiemateriaal, de traditionele geneeskunde en voorlichting door middel van een soundwagen die het publiek spreekt in de Arowakse taal, moet er verbetering komen in de gemeenschapsverspreiding” stelt Vreedzaam.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19-hulpactie aan inheemse dorpen in Para