Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Covid-19 Gadgets

Geplaatst

op

Covid 19 4908691 340

De uitbraak van de Covid-19 pandemie, heeft een reeks van handige uitvindingen tot gevolg gehad in de Westerse wereld:

Hands-free deuropeners

Oip.dnfuq56lusulqb4egsqzlgeses

Verschillende soorten deurhaken die ook hygiëne vriendelijk zijn, bedoeld om contactloos deuren te kunnen openen.

Welshman Wyn Griffiths, ontwierp, in eerste instantie voor zijn zieke echtgenote, met behulp van een 3D printer een model, welke makkelijk door individuen kan worden nagemaakt. Het ontwerp is daarom ook gratis online beschikbaar.

Maskers en ventilatoren

Virustatis Shield ontwierp een masker met een anti-virus laag erop.

Dr. Rhys Thomas van het Glangwili Hospital in Wales vervaardigde een eenvoudige ventilator, welke gebruikt kan worden om patiënten te helpen ademen en voorts ook het virus kan doden. Het gebruik van het ventilator kan volgens de arts, opname op de intensive care voorkomen.

Image result for Image Virustatis Shield Facial Mask

Om andere Covid-19 gerelateerde uitvindingen te inspireren werd er door het In Californie gevestigde CAD Crowd een ontwerp-competitie uitgeschreven, welke geresulteerd heeft in onder andere uitprintbare gezichtsmaskers, wegwerp bescherming van deurknoppen en een gadget voor de ellebogen, welke het mogelijk maakt om liftknoppen contactloos te bedienen.

Alle lof voor de uitvinders en de technologie, voor de creatieve manier waarop zij met de pandemie omgaan. De uitvindingen, waarvan hier maar enkele zijn opgenoemd, zullen zeker bijdragen tot het beperken van de verdere verspreiding van het virus.

Culturu.com

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen