vrijdag 31 maart 2023
30 C
Paramaribo
10 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19 coordinatieteam KPS belast met aanvragen spoed dispensatie

lees ook ...

Jogi anticipates taking effective action to lower the exchan...

Later in the afternoon, assembly member Mahinder Jogi (VHP) anticipates President Chan Santokhi will explain the situation with the exchange rate in a straightforward and understandable manner. The pr...

De online registratie voor dispensatiebrieven die nu is afgesloten is goed verlopen. Spoedaanvragen kunnen worden ingediend bij het COVID-19-Coördinatieteam van het Korps Politie Suriname waarna de afhandeling door een groep speciaal aangewezen politieofficieren zal geschieden. Zij die zich via de districtscommissarissen hebben geregistreerd, kunnen tot dinsdag 16 februari 2021 nog in het digitaal bestand worden opgenomen.

Hoofdinspecteur Rachel Deekman, woordvoerder van het KPS COVID-19-Coördinatieteam geeft aan dat het aantal geregistreerden veel groter is geweest dan verwacht, maar de afhandeling is desondanks vrij vlot verlopen. Hoofdinspecteur Deekman benadrukt dat niet eenieder in aanmerking kan komen voor dispensatie. “Nochtans hebben we zoveel mogelijk geprobeerd degenen dispensatie te verlenen voor wie dispensatie echt noodzakelijk is”, voegt ze eraan toe. Ze legt uit dat er intussen ook overstemming is bereikt met de districtscommissarissen, aangezien er in de afgelopen periode wat onduidelijkheden waren over het verlenen c.q. verstrekken van dispensatie door deze autoriteiten.

Er is afgesproken dat een ieder die via de dc’s geregistreerd is, wordt opgenomen in het digitaal bestand en er vanuit dit bestand dispensatie wordt verleend. “Dus met deze overeenstemming is het ongemak en die onduidelijkheid uit de wereld geholpen”, zegt de politiefunctionaris, die onder meer denkt aan de landbouwers voor wie die informatie nog onduidelijk was. Ze zegt er nadrukkelijk bij dat de controle op de Lockdown voor de volle honderd procent middels het digitaal bestand zal geschieden. Aanvragers die zich door tussenkomst van de districtscommissarissen nog moeten registreren, hebben tot en met dinsdag 16 februari hiertoe de gelegenheid. Dit zodat zij ook deel uitmaken van het digitaal bestand.

Hoofdinspecteur Deekman zegt dat in het digitaal bestand de tab voor spoedgevallen niet voldoende effectief en efficiënt blijkt te zijn. “Een spoedgeval is een spoedgeval en als er sprake hiervan is, is er in principe geen ruimte om die toestemming te vragen via de website”, legt ze uit. Daarom is ook besloten dat personen die tijdens de lockdown-uren een spoedtoestemming nodig hebben, deze kunnen aanvragen via de mobiele nummers 8413535 en 8151555. “Mocht iemand in de samenleving te maken hebben met een spoedgeval, tijdens het lockdown-uur, dan kan de persoon bellen op een van deze nummers. Er zijn bij het Korps Politie Suriname COVID-officieren aangewezen die deze verzoeken in behandeling nemen en per direct die toestemming kunnen verlenen aan iemand die behoefte heeft aan die toestemming.”

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19 coordinatieteam KPS belast met aanvragen spoed dispensatie