maandag 26 september 2022
26.1 C
Paramaribo
12.3 C
Amsterdam
0
(0)

Covid-19-communicatie krijgt andere aanpak

lees ook ...

Dodelijke steekpartij te Albina; verdachte meldt zich

De politie van Albina kreeg op zondag 18 september melding van een steekpartij aan de weg naar Papatam. Het slachtoffer was Lima Donacimemto ( 23 jaar) liet daarbij het leven. Onderzoek van de afdelin...

Het Covid-19 Outbreak Management Team (OMT) zal een andere communicatiestructuur toepassen naar de samenleving en de media toe. Dit deelde Sunita Nannan Panday-Gopisingh, medisch directeur van het ‘s Lands Hospitaal, tevens voorzitter Stuurgroep Covid-Communicatie, mee tijdens de Covid-19-persconferentie. De functionaris zei dat de structuren bestaan uit een stuurgroep en een expertpanel waarmee er twee wekelijks contact wordt onderhouden om het OMT te adviseren.

“Er is ook een screeningscommissie, die producten die naar de samenleving gebracht worden,  screent op inhoud, vorm en kwaliteit,” zei Nannan Panday-Gopisingh. Middels korte filmpjes zal er op allerlei creatieve manieren aangegeven worden waarom vaccineren belangrijk is. Er is intussen een aantal producties die met de samenleving en de media gedeeld zullen worden. Het gaat onder andere om filmproducties met artsen, zwangere vrouwen en kunstenaars.

De voorzitter van de stuurgroep zei verder dat er meer materiaal gedeeld zal worden zoals flyers en filmpjes over de deltavariant. Verder is er ook een filmpje in elkaar gezet van een zanger, die terug naar het normale leven wil. In dit nieuwe verband zal de stuurgroep ook met andere actoren op het gebied van Covid-communicatie samenwerken.

“Wij houden dat een beetje bij en vragen de verschillende actoren om samenwerking. We proberen dan de burgerij, de samenleving en media erbij te betrekken om met z’n allen te kunnen werken aan het doel waar we naar toe streven. Dat is dat we met z’n allen het Covid-19-virus goed kunnen weerstaan”, zei Nannan Panday-Gopisingh. Er zal nu wekelijks een Covid-persconferentie worden belegd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19-communicatie krijgt andere aanpak