donderdag 8 december 2022
25 C
Paramaribo
4 C
Amsterdam
4
(1)

Covid-19-besmettingen in Suriname blijven toenemen

lees ook ...

Intellectueel eigendom Suriname wordt versterkt

Diana Versteeg, vertegenwoordiger van de European Union Intellectual Property Office (EUIPO), bracht een beleefdheidsbezoek aan minister Kuldipsingh van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technolog...

In Suriname zijn er gisteren in totaal 244 actieve coronagevallen geregistreerd. Alleen gisteren kwamen er 86 nieuwe besmettingsgevallen erbij. Er zijn in totaal 326 personen getest. Paramaribo heeft de grootste groep besmettingen (45). In Wanica waren er acht gevallen en Para telt een geval. 28 andere besmettingsgevallen zijn onder de categorie overige geplaatst op de Covid-19-website.

Ook het aantal personen in isolatie is toegenomen. Dit aantal staat op 129. Deze mensen zijn wel positief getest op Covid-19. In quarantaine zijn er 839 mensen. Verder zijn 37 mensen genezen verklaard, 27 in de ziekenhuizen opgenomen en zes op de Intensive Care Unit. Het sterftecijfer staat op 118.

Total lockdown
Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid zegt dat gelet op het groeiende aantal besmettingen een ‘total lockdown’ niet is uitgesloten. “We sluiten geen enkele optie uit in het belang van de gezondheid van de burger,” geeft hij aan. “Ik kan niet zeggen dat het niet gaat komen.” Hij drukt de samenleving op het hart de verscherpte maatregelen strikt op te volgen, zodat een ‘total lockdown’ niet hoeft.

Ramadhin, enkele andere vertegenwoordigers van de overheid en het Clusterteam Controle en Handhaving, hebben op een persconferentie aangegeven hoe ernstig de Covid-situatie is en wat er gedaan wordt om het toegenomen aantal besmettingen terug te dringen. Ramadhin heeft verscherpte maatregelen aangekondigd. De belangrijkste is de avondklok die vanaf gisteren om 7 uur ’s avonds ingaat en duurt tot 5 uur ’s morgens.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCovid-19-besmettingen in Suriname blijven toenemen