Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Covid-19 aan het afnemen in Suriname

Geplaatst

op

Pres25 768x432

In zijn COVID -19 toespraak zei het staatshoofd dat hij enthousiast was ons mee te delen dat wij alweer een stap dichter  normalisatie zijn. “De integrale aanpak van de COVID-19 Pandemie in Suriname werkt, de cijfers staven dat. Wij zien een scherpe daling van het aantal actieve besmettingen. Alle recente uitbraken, met name in Apoera, Kwamalasamutu en Saramacca, zijn thans onder controle’’, meldde de president

Het staatshoofd waarschuwde ervoor om alert te blijven en de covid maatregelen in acht te blijven nemen ook al zijn de besmettingsgevallen aan het afnemen.  Het staatshoofd zei dat wij minder dan 25 nieuwe gevallen per dag hebben en zei te hopen dat deze lijn zich de komende 7 tot 10 dagen voortzet, maar  bij een stijging van boven de 25 nieuwe gevallen per dag, zullen de maatregelen weer aangescherpt moeten worden.

De president gaf ook aan dat de antigeen sneltesten die binnen een half uur resultaat geven, er de komende week zullen zijn.  Het Staatshoofd bedankte de PAHO/WHO voor de geste en stelde dat de testen gebruikt zullen worden door de ziekenhuizen, voor cito triage van bepaalde patiënten met klachten, en op de verschillende test sites in stad, district en binnenland.

De President zei dat het beperken van de impact van de Covid-19 pandemie op de samenleving, de bijzondere aandacht van de regering heeft omdat grote delen van de samenleving en diverse sectoren in het bedrijfsleven gaan nog steeds zwaar gebukt onder de sociaaleconomische en maatschappelijke gevolgen van de COVID-19 pandemie. Het Staatshoofd gaf verder aan dat  het de plicht van elke burger om de maatregelen nauwgezet in acht te nemen en de plicht van de overheid is om de volksgezondheid te beschermen en te waarborgen.  –  culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Suriname

Guyanese president Irfaan Ali gearriveerd in Suriname

Geplaatst

op

Guyanese President Aangekomen

Irfaan Ali, de president van buurland Guyana, is gisteren gearriveerd in Suriname. Het Guyanese staatshoofd is samen met first lady, Arya Ali, en zijn delegatie geland op de Johan Adolf Pengel International airport. De president vertoeft in het land in het kader van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid.

Op Zanderij is president Ali ontvangen door onder andere minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie, minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden.

Later vandaag zal president Ali ontvangen worden door president Chan Santokhi. Hierna zal er een persmoment zijn met beide presidenten. Suriname en Guyana hebben reeds jarenlang een bilaterale samenwerking.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Wegomlegging op woensdag 25 november

Geplaatst

op

20201123 191257

De afdeling Public Relations van het Korps Politie Suriname laat weten dat in het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,  het Korps Politie Suriname bekend maakt dat op  de navolgende kruisingen het verkeer middels verkeersborden zal worden omgelegd t.w.: 

1.Op woensdag 25 november omstreeks 00.00 uur tot 08.00 uur worden de navolgende wegomleggingen gepleegd (kleine omlegging) te weten:

1. Grote Combéweg / Henk Arronstraat.

2. Roseveltkade / Kleine Waterstraat.

 

  1. Omstreeks 08.00 uur tot 18.00 uur wordt de grote wegomlegging ingesteld met de navolgende kruisingen te weten:

1. Tourtonnelaan/ Henk Arronstraat

2. Mr. F. Lim A Po- / Noorderkerkstraat

3. Mr. F. Lim A Po- / Watermolenstraat

4. Mr. F. Lim A Po- / Mirandastraat

5. Koninginne- / Prins Hendrikstraat

6. Koninginne-/ Julianastraat

7. Mahonylaan/ Louiselaan **(extra afsluiting Louiselaan/ Roseveldtkade)

8. Sommelsdijckstraat/ Grote Combéweg

9. Sommelsdijck-/ Kleine Waterstraat (Rietbergplein)

Op de weggebruikers wordt het beroep gedaan met de in te stellen verkeersomleggingen rekening te houden en de aanwijzingen van de Politie ter plaatse stipt op te volgen.

Gelet op de Covid-19 pandemie wordt het beroep gedaan op de Surinaamse bevolking casu quo leefgemeenschap om de activiteiten rond dit heuglijk feit via de media te volgen. Uw gezondheid en dat van anderen staat centraal.

Tot zover de bekendmaking van het Korps Politie Suriname  –  culturu.com

Lees verder

Meest gelezen