zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

COVAB geeft trainingen vanwege tekort aan kader op intensive care

lees ook ...

Workshop watermanagement in Spice Quest voor studenten

Het onderdirectoraat Onderzoek en Innovatie  Ministerie van het ministerie van Openbare Werken (OW) heeft op woensdag 22 maart in samenwerking met het Ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (RO...

Het EFS College COVAB biedt bij- en nascholing aan voor alle gezondheidswerkers, die betrokken zijn bij de uitvoering van COVID-19-zorg. Om het tekort aan kader op de intensive care op te vangen worden er trainingen verzorgd op het gebied van deskundigheidsbevordering en professionalisering van verpleegkundigen.  

Het programma is op 1 september gestart op aanvraag van o.a. het ‘s Lands Hospitaal . Het is opgang gebracht in samenwerking met het Radboud ziekenhuis en Bohn Stafleu Loghum (BSL) in Nederland.

Deze training zal voornamelijk online worden verzorgd, terwijl het praktisch deel op de intensive care afdelingen zal worden uitgevoerd alsook met intervisie ter afsluiting. De doelgroep voor deze training zijn verpleegkundigen die werken op de IC-afdelingen van de verschillende ziekenhuizen.

Zestig deelnemers krijgen toegang tot de leeromgeving van het Radboud ziekenhuis en het platform van BSL. Hierbij heeft elke participant toegang tot veertig geaccrediteerde cursussen gedurende een jaar welke zij op hun eigen tijd kunnen volgen. Daarnaast kunnen de deelnemers PAHO-cursussen online doorlopen en hun certificaten behalen. De participanten zullen ongeveer zes weken of te wel 120 studie- en toets uren moeten besteden aan online lessen, praktijklessen en intervisie bijeenkomsten.

Als de participanten de training met goed gevolg hebben doorlopen komen zij in aanmerking voor een certificaat van het EFS College COVAB. Hiermee kunnen zij vrijstellingen verkrijgen op de reguliere opleidingen. Het EFS College COVAB hoopt hiermee een bijdrage te leveren aan kwalitatief goede zorg op de intensive care en roept de samenleving op om zich aan de COVID-19- maatregelen te houden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCOVAB geeft trainingen vanwege tekort aan kader op intensive care