zaterdag 25 mei 2024
30 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
5
(1)

Cosmetische klinieken onder strengere controle na meldingen

lees ook ...

President Santokhi ontvangt update over veiligheid en Operat...

President Chan Santokhi kreeg vrijdag een update over de veiligheidssituatie in Suriname van de Nationale Veiligheidscommissie. Tijdens de bijeenkomst werden de statistieken van de afgelopen twee weke...

Op vrijdag 10 mei 2024 heeft de inspectie van het ministerie van Volksgezondheid verschillende klinieken waar cosmetische ingrepen worden verricht, onderzocht om te controleren of de aangeboden diensten in overeenstemming zijn met de geldende wetgeving op het gebied van gezondheidszorg. De inspecties werden uitgevoerd naar aanleiding van klachten die het ministerie regelmatig ontvangt over praktijken die zich niet hebben geregistreerd bij het ministerie of die niet voldoen aan de wettelijke voorschriften.

Volgens de Wet Uitoefening Geneeskundige Beroepen moeten deskundigen erkend zijn door het ministerie van Volksgezondheid om hun bekwaamheid aan te tonen bij het uitvoeren van medische zorg. Dit systeem is ontworpen om de samenleving te beschermen tegen ongereguleerde praktijken en misstanden. Recentelijk heeft een incident bij een wellnesskliniek, waar een cliënt overleed na een infuusbehandeling, de aandacht gevestigd op de noodzaak van striktere handhaving van de wetgeving.

Tijdens de inspecties zijn middelen die niet zijn toegestaan in beslag genomen, en is duidelijkheid verschaft over wat wel en niet is toegestaan volgens de wetgeving. Het ministerie benadrukt dat het essentieel is om de bevoegdheid van medisch personeel te controleren, vooral bij buitenlandse artsen die in Suriname willen werken. Deze artsen moeten erkend worden door het Surinaamse ministerie van Volksgezondheid en moeten alle benodigde diploma’s en certificaten overleggen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCosmetische klinieken onder strengere controle na meldingen