maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Corruptieonderzoek gestart na klacht over regeringsautoriteiten

lees ook ...

Revitalisering van Surinaamse woningbouw: nieuwe initiatieve...

Sinds minister Riad Nurmohamed aantrad bij het ministerie van Openbare Werken, kreeg het opdracht om bestaande woningbouwinitiatieven te onderzoeken. Er werd zorgvuldig geselecteerd welke gebieden ges...

Bij het Openbaar Ministerie (OM) zijn anonieme documenten ingediend, waarin wordt verzocht om strafrechtelijke vervolging van onder andere twee regeringsautoriteiten, wegens vermeende onrechtmatige begunstiging van een specifieke privé-rechtspersoon. Deze informatie is tevens publiekelijk bekend geworden.

Het OM reageert hierop door te melden dat de Anti-Corruptie Unit van het Korps Politie Suriname, onder leiding van het OM, is begonnen met het verzamelen van aanvullende informatie met betrekking tot de ingediende documenten en de klacht. De beslissing om al dan niet over te gaan tot het gevraagde strafrechtelijk onderzoek of vervolging zal worden genomen op basis van de resultaten van dit onderzoek.

Daarnaast meldt het OM dat de betrokken privé-rechtspersoon in deze kwestie ook heeft verzocht om een onderzoek.

Het Openbaar Ministerie benadrukt tot slot dat de ontvangen documenten op dit moment onvoldoende informatie bevatten om tot conclusies te komen. Desondanks wordt verzekerd dat er met spoed wordt gewerkt aan het verkrijgen van helderheid in deze zaak.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCorruptieonderzoek gestart na klacht over regeringsautoriteiten