dinsdag 23 april 2024
27 C
Paramaribo
3.6 C
Amsterdam
3.7
(3)

Corruptie systeem bij grote bouwwerken

lees ook ...

Negen nieuwe luchtverkeersleiders aangesteld

Negen assistent-luchtverkeersleiders zijn vrijdag jongstleden bevorderd tot volwaardige luchtverkeersleiders. Deze medewerkers worden nog drie maanden on the job getraind. Zij hebben vijf jaar lang ge...

Sharvin Bahadoer, CEO van SICE en onkundig op het gebied van bouw heeft ontwerp van de Nickerie markt gemaakt en gaat de directievoering doen? Smart and Inovative Consultancy Engineering SICE is een bedrijf voor elektrische en mechanische installaties. Er is hier een Modus Operandi (M.O.) een criminele methode, waarbij een op het gebied onkundige consultancy wordt betrokken. NV. SICE bij de Nickerie markt, als fake deskundigen. Of zo genoemde special vehicle Phoenix, bij de Diepzee haven te Nickerie. Ze komen in de positie om veel staatsgeld te roven, want hun werk bestaat uit deskundigen aantrekken. Of ze het goed zullen doen is punt twee want nergens staat welke werken ze voorheen hebben afgeleverd (track record).

Track record Santokhi
Onder belazeren valt ook fraude. Fraude is een vorm van bedrog, tegen de wet, waarbij zaken anders voorgesteld worden dan ze zijn. Jammer dat de Assembleeleden hun werk niet doen om de pseudo architect en de regering te stoppen in hun roofplannen. Bij de Nickerie Markt bestaat er kans op een rommelbouwsel en staatsgeldroof, zoals gebeurde bij het hoofdbureau van Politie toen Santokhi minister van Justitie was van 2005- 2010.
De Nickeriaanse markt ligt centraal aan het plein tegenover het Comissariaat en is vroeger schoon en bruisend van verkoop en gezelligheid geweest. Nu is de markt en de parkeergelegenheid verre van ideaal. Nieuw Nickerie verdient een mooie, praktische markt, die ook voor toeristen aantrekkelijk is. Vooral de Nickeriaanse assembleeleden en de pers aldaar zouden goed moeten checken wat er gebeurt.

Markt
Santokhi kondigde twee jaar geleden namelijk al de bouw van de markt van Nieuw Nickerie aan. De bouwkosten van de markt waren berekend op 5 miljoen US dollars aldus Santokhi. Kort daarna lekte details uit. Dat het bedrag hooguit 4 miljoen U$ kan zijn en dat het een ontwerp was van een te grote markt is met onvoldoende parkeerplaats.
Er is nu een ontwerp gemaakt volgens Rachied Doekhie, bewoner en assembleelid van Nickerie, ter waarde van niet meer dan 1 miljoen US dollars. Dat lijkt onwaar, want het gaat om een markt met 250 stands. Wel is het ontwerp gewoon een vergrote versie kopie conform het Politiebureau Nieuwe Haven of het Centraal Buro voor Burgerzaken aan de J. Lachmonstraat, twee verdiepingen met hoge plafonds. Materiaal : beton met een serie halfronde semi doorschijnende daken. Het enige verschil lijkt eruit te bestaan dat dit marktgebouw veel groter is, een balkon heeft rondom en een mall achtige opzet met glazen schuifdeuren. Een idiotig model voor een markt waar de rivierwind vrij en fris doorheen zou moeten kunnen waaien.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

4 REACTIES

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCorruptie systeem bij grote bouwwerken