donderdag 13 juni 2024
27 C
Paramaribo
10.7 C
Amsterdam
4
(4)

Corruptie bij Grondbeleid en Bosbeheer

lees ook ...

Woningbrand in Kibritikistraat maakt 28 mensen dakloos

Een woningbrand dinsdagmiddag aan de Kibritikistraat heeft 28 mensen dakloos gemaakt. De brandweer meldt dat het om vier generaties gaat: acht volwassenen en twintig minderjarigen, waaronder moeders, ...

Een jaar na het aantreden van deze regering was in de top van ABOP duidelijk geworden dat ze niet de dingen konden doen die ze wilden doen met de toenmalige minister. Dus hebben ze ervoor gezorgd dat die minister weg moest. Met medewerking van de president is dit gelukt, Chan heeft haar bedankt voor gewezen diensten voor 1 jaar en op voordracht van ABOP een nieuwe minister op het Ministerie van GBB geïnstalleerd. Bij ABOP kon de (gele) vlag uit, “we kunnen aan de slag dachten ze”.

Niet lang daarna bleek al gauw dat er heel veel gronden van de staat werden verpatst aan vrienden en familie, niet alleen aan ABOP getrouwen, naar het schijnt. Stukken grond werden als snoepjes uitgedeeld aan mensen (zelfs DNA leden), soms zelfs meerdere stukken, onder meer uit het Sabaku project. Het werd zelfs voor Chan te bont waardoor hij ingreep en een halt toeriep aan alle transacties in het Sabaku project. Justitie heeft nog geen hoog bekleders opgepakt, men heeft moeite met het verzamelen van bewijs, de boeven zijn geschoold hoe ze ermee kunnen wegkomen.

Nu een jaar verder, is er weer modder aan de knikker en moet Chan ingrijpen. Dit keer is Nickerie aan de beurt, de rest van Suriname is al zowat helemaal uitgedeeld. De president eist van de minister van GBB dat de uitgegeven gronden weer worden teruggedraaid. Het is alsof je een dief betrapt op je erf, even kijk je elkaar aan van wat gebeurt er, dan kijk je wat doet de ander, en dan komt nu de reactie van Chan. Dit zal zeker niet de laatste keer zijn dat deze ministerie ter sprake komt.

De mensen die deze regering nog steunen met opmerkingen als van de ellende komt van de vorige regering, kunnen nu niet meer geloven dat het alleen maar de vorige regering was en is. De corruptie blijft maar doorgaan. De regering die na deze regering komt, zal ook in de modder zitten met zaken die het licht niet kunnen verdragen omdat deze regering (VHP, ABOP, PL) geen schone handen heeft. Niemand in de regering. Iedereen in de regering is verantwoordelijk, de president, vp, alle ministers; we weten wat jullie doen. En je hebt de DNA leden die de andere kant opkijken want ze waren of zijn ook fout geweest, dus wil men niet teveel aandacht trekken.

Suriname kan alleen overleven als de rechtstaat naar behoren functioneert, diegene die de wet overtreden moeten worden berecht. Het wordt lastig het tij te keren, want als velen die gekozen zijn vuile handen hebben, dan zullen ze diegene met schone handen tegenwerken. Het is als de maffia, ze schakelen de tegenpartij uit, hetzij goedschiks door zelf de wetten te maken (met achterdeurtjes) of kwaadschiks, door bedreiging of erger.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

6 REACTIES

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Column, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeColumnCorruptie bij Grondbeleid en Bosbeheer