maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
0
(0)

Coronie’s landbouwcoöperatie streeft naar ontwikkeling en Barbados-export

lees ook ...

Op 7 januari 2024 benadrukte minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) tijdens een bijeenkomst in de multifunctionele zaal van Coronie het belang van het repliceren van het succes van landbouwcoöperaties in Nickerie binnen de agrarische sector van Coronie. De voorzitter van de landbouwcoöperatie, Maikel Bendt, deelde zijn enthousiasme over het agrarische potentieel van Coronie en zag mogelijkheden om internationale markten te betreden.

Minister Sewdien benadrukte dat het bundelen van kleine boeren in landbouwcoöperaties al effectief is gebleken in Nickerie en beschouwt dit als een belangrijk instrument voor de ontwikkeling van de agrarische sector. Hij hoopt op vergelijkbaar succes voor Coronie en stelt dat het werken in coöperaties boeren in staat stelt om gezamenlijk landbouwmateriaal en machines aan te schaffen, waardoor ze weerbaar zijn tegen uitbuiters en prijsmanipulatie.

De landbouwcoöperatie in Coronie, die eind 2023 juridisch werd opgericht, zal nu als partner fungeren voor het ministerie van LVV. Voorzitter Bendt ziet veel potentieel voor de sector en overweegt export naar Barbados als een kans.

De coöperatie zal zich richten op de producten die hiervoor geschikt zijn, terwijl ze ook plannen heeft om meer landbouwgronden toegankelijk te maken via infrastructuurvoorzieningen. Deze plannen zijn onlangs aan Minister Sewdien gepresenteerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameCoronie's landbouwcoöperatie streeft naar ontwikkeling en Barbados-export