zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
5
(1)

De glorietijden van Coronie moeten herleven

lees ook ...

Santokhi: “Surinaamse economie op de goede weg om weer...

President Chandrikapersad Santokhi heeft in De Nationale Assemblee gesproken over de koersontwikkeling en de financieel-economische hervormingen die nodig waren om de Surinaamse economie te transforme...

Districtscommissaris Maikel Winter van het district Coronie wil zich samen met de Coroniaanse gemeenschap inspannen de tijd toen het cocosdistrict Coronie het district van melk en honing werd genoemd, te doen herleven. Het Coronie van vandaag heeft een ontwikkelingsachterstand op diverse gebieden. De burgervader uitte zijn ontwikkelingsstrategie op 26 no jongstledenvember.

Dc Winter gaf aan dat er diverse projecten in voorbereiding zijn om het district te ontwikkelen. “Toerisme staat hoog op de agenda. Er zijn gesprekken gevoerd met de kleine landbouwers, veeteelthouders en imkers. Deze sectoren hebben genoeg potentie om een reële bijdrage te leveren aan de vooruitgang van het kokosdistrict,”. Hij benadrukt dat de districtsbewoners aangespoord worden om in coöperatief verband te werken.

De burgervader zet zich enorm in om de eenheid in Coronie te waarborgen. “We zijn een district met een kleine bevolkingsdichtheid. Het is daarom van cruciaal belang om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen het gaat om de ontwikkeling van Coronie,” aldus dc Winter. Met de oproep “Mek wi bondru,” roept hij alle Coronianen op om in collectief verband alle potentiële sectoren in het district te ontwikkelen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDe glorietijden van Coronie moeten herleven